Storkris i Kiel

Då vill Lövgren tillbaka i spel

FOTBOLL

På gatorna i Kiel talas det om en katastrof. Efter fem omgångar utan vinst ligger mästarlaget i handboll sist i ligan för första gången på 18 år.

– Vi kan glömma serieseger, säger lagets skadade stjärna Stefan Lövgren.

Det tyska handbollslaget Kiel vann ligan och EHF-Cupen förra säsongen. Men så flyttade Magnus Wislander hem till Göteborg och laget drabbades av otaliga skador. Fem matcher utan vinst betyder en sistaplats i ligan för första gången på 18 år.

– Jag vill inte kalla det kris än och jag kan inte påstå att jag är orolig. Men däremot känns det som att vi kan glömma seriesegern. Har man tappat så många poäng redan är det kört, säger Kiels spelstrateg Lövgren som lider med laget från sidan av planen.

Fick diskbråck

Svensken är borta åtminstone tre veckor på grund av diskbråck. Det tar 4–5 månader innan han är fullt frisk men ett Kiel i kris skriker efter sin spelmotor.

– Sjukgymnastiken som jag har kört ett tag har hjälpt och jag känner mig starkare. Jag ska snart börja belasta ryggen men är ännu långt handbollsspel. Jag känner ingen press från klubben att jag måste skynda tillbaka men jag vill ju själv vara med och hjälpa till.

Kiel har ett tufft spelprogram framför sig. På söndag möter de Wezler på bortaplan – där har de aldrig vunnit förut. Nästa vecka står Champions League-vinnarna Magdeburg för motståndet.

– Det är klart att man är besviken över tabelläget, säger Staffan Olsson. Det ser tufft ut men vi försöker hålla huvudet högt. Allt kan vända om det går bra i Champions League. Då kan vi få en nytändning. Vi vet att vi kan.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM