...och nu har Öis hittat flytet igen

Öis nyblivne landslagsman: Vi ligger i vinnarhålet

1 av 4
jag har den... Örgrytes målvakt Dick Last ser ut att ha bollen under kontroll framför Norrköpings Patrik Jönsson.
FOTBOLL

NORRKÖPING

De var uträknade för några veckor sen.

Men så vann Örgryte med 4-2 över Djurgården.

Och med 2-1 över Norrköping.

- Vi ligger i vinnarhålet, säger Martin Ulander.

Örgryte har marginalerna på sin sida. De är effektiva när det gäller. I går mot Norrköping utnyttjades de fasta situationerna och trots en halvdan insats kan Öis inkassera tre poäng och avancemang till andraplatsen i allsvenskan.

- Vi vinner för att vi gör mål på våra chanser. Det är ingen jättebra match vi gör men vi är effektiva för första gången på hela året. Vi har varit uträknade i några veckor, men vi har alltid trott på oss själva och vet att vi kan ta hem det här. Vi ligger i vinnarhålet, säger Martin Ulander efter matchen.

Ulanders medverkan i går var osäker in i det sista eftersom han varit krasslig hela veckan.

I den 13:e minuten fick han bollen framför fötterna efter att Joachim Karlsson skarvat vidare ett inkast. Ulander kunde, lite oförtjänt, lyfta in 0-1 över Balázs Raboczki i Norrköpingsmålet.

Norrköping började bäst och fick utdelning sju minuter senare då Antti Sumiala gjorde sitt nionde mål på lika många matcher efter fint förspel av Georgios Karatanasis. Kvitteringen fick hemmalaget att tända till men under resten av matchen hade laget svårt att skapa riktigt vassa målchanser.

"Handicapmål"

I den 32:a minuten fick Öis det som Norrköpingstränaren Håkan Ericson efteråt kallar "handicapmål". Anders Prytz mötte en frispark från vänster, nickskarvade till Jeffrey Aubynn som fick stå alldeles omarkerad framför mål.

1-2 till Örgryte.

Det resultatet tas emot hjärtligt av ett annat Göteborgslag. Blåvitt, näst sist i tabellen, behöver all hjälp de kan få i bottenstriden.

Hjälpte Blåvitt

- Det är roligt att kunna hjälpa Blåvitt genom att vinna mot Norrköping, säger den gamle Blåvittspelaren Ulander. Jag vill verkligen att de ska hålla sig kvar i allsvenskan eftersom derbyfesterna i år har varit fantastiskt roliga.

Landslagsuttagne Dick Last är splittrad i sitt stöd.

- Det är ett plus att kunna hjälpa IFK Göteborg. Det är ju nästan min moderförening. Synd bara att man inte kan hjälpa Norrköping också. Jag tror att båda IFK-lagen håller sig kvar.

Nu har Öis guldvittring igen. Med tre matcher kvar att spela har de en poäng upp till tabellettan Malmö. I kväll springer Djurgården ut på Råsunda med vetskap om att Örgryte är tillbaka i guldstriden.

Men just nu är det göteborgarna som har flytet på sin sida.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM