Drömläge, Djurgården

Sören Åkeby om lagets nya guldsits: Det är underbart

1 av 2
Malmö förlorade mot Sundsvall - och därmed greppet om SM-guldet.
FOTBOLL

Bara ett lag har guldavgörandet i egna händer.

Det med blå ränder.

- Underbart! säger Djurgårdens tränare Sören Åkeby.

Djurgården firade med glasstårta i går, backen Mikael Dorsin fyllde 21 och bjöd.

Men det fanns annat att fira också.

Direkt efter den avslutande träningen inför derbyt fick Sören Åkeby ett besked norrifrån, det var det som han tyckte var underbart:

Gif Sundsvall-Malmö FF 1-0.

Jättedödarna hade slagit till igen.

- Jag är inte så överraskad, Sundsvall är ett svårspelat lag. Jag ska inte säga att de spelar grisfotboll, men de bjuder inte på något och de tar sina chanser. Det kanske passar dem sämre att möta lag som spelar likadant, mot topplagen kan de kontra istället, säger Sören Åkeby.

För Djurgården innebär MFF:s förlust att de har sitt öde i helt egna händer. Om stockholmarna vinner resten av matcherna är de svenska mästarna.

Lätt sagt. Svårt gjort.

- Men det är underbart. Nu har vi allt, det är upp till oss själva helt och hållet. Fast jag hade hoppats på Norrköping också, säger Sören Åkeby.

IFK Norrköping förlorade mot Öis, men i dag kan Djurgården ta ledningen i allsvenskan om de vinner derbyt mot Hammarby.

I dag gäller det hjärta

- Det är bra att det kommer en sådan match, då finns ingen risk att vi inte är motiverade eller att vi inte orkar ladda om. I ett derby spelar det ingen roll vilka som är högst eller lägst i tabellen, det gäller att ha motivation och störst hjärta.

Den senaste veckan har Djurgården förlorat mot Öis och slagit ut FC Köpenhamn ur Uefacupen. Kim Källström och Stefan Rehn har haft ömma kroppar, men tränade för fullt i går och kan spela i dag.

- Inga problem. Vi kommer att hålla oss till vårt grundspel, det finns inget annat sätt som vi kan spela på. Om det fungerar så kommer det att gå bra, säger Sören Åkeby.

Och om det går bra så har allsvenskan ett nytt ledarlag i kväll.

Ett blårandigt.

Simon Bank