Slutminuter - då vänder HBK igen

Jonas Thern: Jag tycker vi visar en enorm styrka

FOTBOLL

LANDSKRONA

För fjärde gången på de åtta senaste matcherna räddar Halmstad poäng i slutminuterna.

- Jag tror det ska mycket till för att ramla ur på 30 poäng, säger tränaren Jonas Thern.

En seger från nytt kontrakt alltså och tre omgångar kvar. Det borde inte vara något problem för ett lag som nu har åtta förlustfria matcher i följd.

- Jag tycker att vi visar en enorm styrka att kunna komma igen i slutminuterna med så unga spelare som vi har i laget, säger Jonas Thern.

Mikael Nilsson som var planens bäste spelare utnyttjade kallt friläget han fick i 88 minuten.

Helst vill Jonas Thern få de där tre poängen innan det blir tal om hemmamatch mot Malmö FF i sista omgången. MFF kan då fortfarande vara med i guldstriden och Halmstad kan fortfarande vara ett nedflyttningshotat lag.

Känner lite för MFF

- Ett litet ljusblått hörn har jag såklart kvar i mitt hjärta.

Efter förlusten mot Sundsvall kan MFF förmodligen inte avgöra serien förrän i sista omgången. Halmstad däremot kan rädda sig kvar redan i nästa hemmamatch mot Örebro.

- Tre poäng bör räcka till åtminstone kval, säger Jonas Thern.

Hans lag skapade massor av målchanser före paus mot Landskrona. Men det var Landskrona som tog ledningen två gånger.

- Lite turbetonat var det att vi tog en poäng men det är inte bara tur. Vi vet att vi är starka över 90 minuter. Vi maler på och jag anser nog att kvitteringen var välförtjänt, säger Jonas Thern.

Svårt att säga emot även om andra halvlek var Landskronas.

- När motståndarna kvitterar så sent känns det som en förlust. Samtidigt var det en poäng för oss som kan betyda väldigt mycket i slutet, säger Mathias Eklund.

Som gjorde ett och halvt mål. Det första när han var på väg att ramla. Det andra halva när han nästan knockades av Halmstads målvakt Håkan Svensson i samma veva som bollen tog på Eklunds hand och studsade in via Tommy Jönssons stödjefot.

Landskronaspelarna sa även efter sin succéstart att målet var 30 poäng för att vara säkra på allsvenskt spel nästa säsong också.

Fortfarande saknas en poäng.

- Vi kom upp till 28 poäng ganska tidigt. Detta var en riktig nyckelmatch men nu blir de tre som är kvar också nyckelmatcher, säger Matthias Eklund.

Har hittat formen

Som har hittat sin form efter trevande insatser i somras när han fick ersätta korsbandsskadade Danijel Milovanovic.

- När man missar målchanser måste man bara fortsätta försöka och inte tänka på det. Men det går inte att låta bli. Det är när man gör mål som man får självförtroende.

Matthias Eklund har gjort mål två matcher i rad. Det kan bli Landskronas räddning i bottenstriden.

Stefan Alfelt