Linderoth: Domarens insats förkastlig

Hammarbys tränare rasar efter derbyförlusten

FOTBOLL

Bajentränaren Anders Linderoth var rasande efter derbyförlusten mot Djurgården. I fokus för ilskan: domaren Martin Hansson.

- Det han håller på med där ute är fullständigt förkastligt, jag har aldrig varit med om en sämre insats, säger han.

Foto: LARS ROSENGREN
Hammarbys tränare Anders Linderoth var minst sagt upprörd över domare Martin Hanssons insats i matchen.

Med sitt sena straffmål drog mittfältaren Kim Källström ner rullgardinen för Hammarby som nu sjunkit ner rejält i det allsvenska bottenträsket.

Men var det straff?

- Nej, säger syndaren Max von Schlebrügge.

- Utan tvekan, säger domaren Martin Hansson.

BP-fostrade 25-åringen von Schlebrügge gjorde i går sin bästa insats hittills i Bajentröjan och var i det närmaste prickfri ersättare åt Johan Andersson i mittförsvaret.

I 86 minuter.

"Jag stod utanför"

Sedan sköt Nicklas Rasck ett skott som Hammarbybacken stoppade - med ett ben på var sida straffområdesgränsen.

- Det kändes som om han bara letat efter något att blåsa för. Bollen tar på armen, men när han blåste straff tänkte jag direkt på att jag stod utanför straffområdet, säger Max von Schlebrügge.

Men var han hade fötterna spelar enligt domaren Martin Hansson ingen roll.

- Han håller ut handen från kroppen och det är var han tar bollen med handen som är intressant - det gör han inne i straffområdet.

Förutom straffen upprördes Hammarbys Anders Linderoth av ett par tveksamma offsideavblåsningar samt av ett par andra straffar - som inte blev utdömda.

- Max har ingenstans att göra av handen när en djurgårdare smäller upp bollen mot hans arm - men då blåser han. Däremot missar han ett par solklara straffar som vi skulle haft.

"Solklar straff"

Allra mest upprörd var Linderoth när inhopparen Christian Traorè strax efter Djurgårdens ledningsmål gick omkull framför Andreas Isaksson.

Och hans spelare håller med.

- Traorés straff var solklar, han går igenom och de fäller honom bakifrån. Jag fattar inte varför han inte blåste, säger Bajenanfallaren Andreas Hermansson.

"Han kastade sig"

- Det förekom en liten kroppskontakt, men Christian Traorè bestämde sig för att kasta sig framåt när han insåg att han inte skulle hinna ikapp bollen, därför blåste jag inte, säger Martin Hansson.

Mannen i svart var säker på sin sak.

- Och vad kan vi göra? Det spelar ingen roll om vi skickar in 50 videofilmer på vad som hände, vi får inte tillbaka våra poäng för det, säger Anders Linderoth.

Martin Fransson