Barcelona på jakt efter Peter Ijeh

”Jag kan göra ännu fler mål i Spanien”

FOTBOLL

22 mål har gett eko i fotbolls-Europa.

Stort eko.

FC Barcelona är en av flera klubbar som jagar den allsvenske skytteligaledaren.

- Jag kan göra ännu fler mål i Spanien, säger Peter Ijeh, 25.

I januari öppnar transfermarknaden och enligt uppgifter till Sportbladet är den spanska storklubben intresserad av Peter Ijeh.

Hans agent Gunnar Grynner bekräftar:

- Barcelona har studerat honom sedan ett par månader tillbaka. De har varit i Sverige och tittat på Peter. De tycker det är en mycket intressant spelare. Vi får se vad som händer, ytterligare fem-sex klubbar är intresserade, säger Gunnar Grynner utan att avslöja vilka.

Vilar fram till torsdag

När Sportbladet talar med Peter Ijeh är han på väg hem från dagens träning. Han har inte kunnat delta, smällen mot Gif Sundsvall (lätt hjärnskakning) tvingar honom att vila fram till torsdag.

Barcelonas intresse är inget han tänker på nu.

- Det skulle vara en stor chans för mig. En dröm. Men det viktigaste är att göra en bra avslutning med Malmö. Jag och laget har gjort en bra säsong. Men det är inte slut ännu, säger han.

Ijeh har hittills gjort 22 mål på 20 matcher och leder allsvenska skytteligan i överlägsen stil. Han tror att på fortsatta framgångar om flytten till Barcelona och Spanien blir verklighet.

- Där kan jag göra ännu fler mål. Spanien har bättre planer som gör att man orkar springa mer, säger Peter Ijeh.

"Jag är kär i Sverige"

Vill du fortfarande spela för det svenska landslaget, även om du flyttar till Spanien?

- Sverige är ett land jag blivit kär i. När jag säger att jag vill spela i det svenska landslaget kommer det från botten av mitt hjärta.

Sedan tidigare har Ijeh tackat nej till spel i Nigerias landslag till förmån för det svenska. Malmö FF:s sportchef Hasse Borg hjälper honom att bli svensk medborgare. I förra veckan bedömde en expert på Migrationsverket chanserna att få dispens som "obefintliga".

Men i Malmö har man inte gett upp.

- Vi ska lämna in ansökan i veckan. Vi måste naturligtvis få saken prövad, säger Hasse Borg som också hoppas att skyttekungen blir kvar i klubben:

Stort intresse

- Vi vet att väldigt kända klubbar varit och tittat på Peter. Jag kommenterar inte vilka. Vi har inte fått några konkreta bud och att sälja Peter är inget vi tänker eller väntar på. Vi vill ha ett slagkraftigt lag till nästa säsong.

Peter Ijeh har kontrakt ett år till och en övergångssumma skulle enligt bedömare ge MFF minst 20 miljoner kronor. Sportbladet har sökt Barcelonas sportchef Javier Perez Fargell utan framgång. I klubben finns sedan tidigare landslagets mittback Patrik Andersson, också han Malmö-spelare en gång i tiden.

Har gjort 22 mål i årets allsvenska

Robert Laul