Förlorad match – förlorade spelare

9 spelare borta – och snart kan de lämna Hammarby?

FOTBOLL

Tre förlorade poäng – nio förlorade spelare.

Derbyt gav inte redan pressade Bajentränaren Anders Linderoth de besked han hoppats på.

Långt därifrån.

– Var dag har sina bekymmer, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Appelqvist.

I går var de otaliga. Tre nyckelspelare – Fredrik Winsnes, Mikael Andersson och Suleyman Sleyman – kommer på grund av gula och röda kort att vara avstängda mot Norrköping den 21 oktober. Dessutom drabbades Bajen av två nya, tunga skador.

– Kennedy Bakircioglü har skadat ett ligament i ena knäet. Vi hoppas att han kan vara igång till nästa match, men ibland har man otur med skador av den här typen och då kan det ta ett par veckor, säger Hammarbys naprapat Anders Göransson.

Foten svällde upp

Otursgubbe nummer två var självmålsnickaren Jonas Stark som vankade omkring i Bajens omklädningsrum utan att kunna stödja på ena foten.

– Det här kommer inte att bli någon skön natt. Jag åkte på ett par rejäla stämplingar och foten svullnade upp som en ballong, säger mittbacken som under derbyt bildade mittlås tillsammans med Max von Schlebrügge. Starks normale kollega Johan Andersson var, givetvis, skadad.

– Johan har drabbats av ryggskott. Han vred till ryggen när han klev av bussen då vi åkt ut till Ekerö för att träna, säger Anders Linderoth.

Skador, skador, skador. Och avstängningar. Det var tyst i Hammarbys omklädningsrum efter derbyt. Förlusten tog hårt på såväl spelare som ledare i Hammarby.

Börjar ladda direkt

Nu måste fokus ställas in på matchen mot Norrköping. Förlust där och fjolårets guldgäng hamnar laget på fel sida kvalstrecket.

– Det är svårt, men vi måste börja ladda om på en gång. Det kändes så bra inför derbyt den här gången. Vi hade åkt i väg till Ekerö för att fiska och träna i en annan miljö. Ladda upp annorlunda. Innan matchen kändes det som om vi hittat helt rätt nivå för ett derby – och så blir det bara skit av allt ihop, säger Jonas Stark.

Kan byta klubb

Stark har spelat samtliga 23 matcher i årets allsvenska och är en viktig kugge för försvaret. Förra året skrev han på ett nytt treårskontrakt, men åker Bajen ner i superetttan kan det trots allt bli aktuellt med ett klubbyte.

– Då får vi ta en ny diskussion, trillar vi ur har jag rätt att omförhandla mitt kontrakt – så ser nog de flesta kontrakt ut, säger Jonas Stark.

Klubbens vd Henrik Appelkvist kommenterar inte spelarkontraktens upplägg, men förklarar det inte finns något standardförfarande vid ett divisionsbyte.

Hammarbyledningen vill heller inte diskutera vad en eventuell nedflyttning till superettan skulle innebära för klubben, men avtalet med Anschutzgruppen äventyras i vilket fall som helst inte.

– Nej det löper på som vanligt även om vi skulle trilla ner, säger Appelqvist.

Nio spelare är inte i spel:

Martin Fransson