”Både spelare och ledare längtar efter det här guldet”

Lukics egna ord om den spännande avslutningen

FOTBOLL
Foto: Stefan Jerrevång
Zoran Lukic, en av tränarna i Djurgården.

”Det går inte att koppla bort det som är på väg att hända. Vi vill inte koppla bort det. Både spelare och ledare längtar efter det här guldet.

Mina tankar just nu rör sig mycket kring hur vi ska tackla den här matchen, för det är bara att konstatera att vi kom undan med blotta förskräckelsen. Vi spelade inte bra, det är alla medvetna om. Det märks på atmosfären i bussen. Det är tyst och sammanbitet.

Vi har haft tur som tagit tre poäng mot både Hammarby och Kalmar, den turen är förbrukad nu. Jag kommer att tala om sanningen för spelarna, vi ljuger aldrig för oss själva.

Efter 25 minuter händer något med spelarna, de blir försiktiga, vågar inte misslyckas, tar inga initiativ. Det är svårt att veta vad det är som gör att det blir så.

Annars har vi varit bra i måstematcher. Skillnaden mellan oss och många andra lag är att vi trivs med att vara favoriter. Vi gillar det och ser det som en bekräftelse.

Under landslagsuppehållet kände jag mig rastlös, men nu är vi inne i ett stim med matcher igen, det är en härlig period. Spelarna känner likadant. Det finns de som snackar om att det är mycket matcher, men herregud... Vi har hela tiden drömt om att slåss om SM-guld, spela cupfinal och spela i Europa. Nu är vi här. Nu är det bara att njuta. Det känns härligt, och det är något som vi verkligen fått med oss spelarna på.

Vi har vårt grundspel och är medvetna om att vi hela tiden blivit bättre och bättre. Titta på Kim (Källström) till exempel. Många sa att han upplevdes som långsam, men inte längre.

Vi har jobbat med att justera små detaljer som kunde upplevas som mindre bra och undan för undan lyft oss. Vi drömde och när man ser att målet är nära riskerar man att tappa energi. Men jag antar att vi ledare och spelare är så pass duktiga att vi vet vad som gäller.”

Berättat för Christoffer Bjäreborn