”Vår chans till guld är borta”

Örgrytes dröm krossades mot Helsingborg på Olympia: Det känns extra tungt just nu

FOTBOLL

HELSINGBORG

Magnus Källander kämpade och slet till ingen nytta.

Örgrytes gulddröm krossades av en usel laginsats när det gällde som mest.

- Vi visade inte rätta viljan och nu är guldchansen borta, säger Källander.

Foto: BILDBYRÅN
AJ, AJ, AUBYNN Jeffrey Aubynn var en av de som svek när det gällde som mest. Här deppar han efter att Gustaf Andersson gjort 2-0. Sportbladets Stefan Alfelt är kritisk: "Han borde inte ha fått spela längre än en halvtimma."

Han var en av de Öisare på planen som visade rätta viljan. Men mot ett bra Helsingborg hade det krävts en 100-procentig insats för att ta de tre poäng som skulle satt press på Malmö och Djurgården.

- Om man förlorar efter att ha gjort en bra match kan man alltid trösta sig med att man gjort sitt bästa. Nu bjöd vi på ytor och på två mål. Det sista var väl offside men det spelar ingen roll. Vi var inte med i matchen.

Ingen tror på guld

Chansen till guld finns fortfarande i teorin men ingen tror längre på den.

- Det ska mycket till för att två lag ska förlora två matcher. Jag har varit med sen 1988 och det här är det närmaste vi har kommit ett guld. Därför känns det extra tungt nu, säger Magnus Källander.

Tränaren Erik Hamrén var tagen av förlusten.

- Just nu känner jag bara tomhet. Framförallt känner jag en jäkla besvikelse.

Hamrén självkritisk

Frågan är hur stor del han själv har i floppen.

- Som tränare är man i såna här situationer alltid självkritisk. Jag kunde valt en annan typ av spelare.

- Det är alltid lätt att resonera så efteråt, säger Erik Hamrén.

Helt klart är att Örgryte inte fungerade som ett topplag borde göra.

- Ibland vill man så jäkla mycket att man blir låst. Ingen ska tro att killarna inte var motiverade. Spelmässigt var det jämnt ute på planen men vi räckte inte till i de sista tredjedelarna, säger Erik Hamrén.

Hade fel känsla

Han pratar om att med rätt attityd skulle Örgryte ha klarat av att vinna. Även om han erkänner att Helsingborg i går var ett mycket bra lag.

- Jag var övertygad om att vi skulle kunna vända vår negativa trend på Olympia (ingen seger sen 1995). Den känslan var fel, säger Hamrén.

Alvaro Santos fick lätt vinna bollen i en mittfältsduell och sen ostört springa fram till skottläge och skjuta 1-0 från distans.

Vill ändå ta silvret

Vid 2-0 kom Alvaro visserligen från offside men fick enkelt ta emot bollen och lika ostört spela fram göteborgaren Gustaf Andersson till dennes första mål på Olympia för sin nya klubb.

- Efter de målen sjönk vi samman totalt. Dom kunde backa hem och försvara sig enkelt, säger Magnus Källander som tycker det skulle vara viktigt för Öis att klara silvret.

Och han har svaret på hur ett havererat, tilltufsat Örgryte ska kunna klara ut det:

- För det första måste vi rycka upp oss och revanschera oss för den här matchen. Det skulle vara viktigt för oss och vi vill verkligen bjuda våra fans på något så att de minns säsongen som en bra säsong, säger Källander.

En säsong som kunde ha blivit hur bra som helst.

Fram till i går kväll.

Viktig match för MFF i dag - så kommer guldstriden avgöras

Stefan Alfelt