Guldet är ert, Djurgården

Det vore skämmigt om något annat lag fick kalla sig för svenska mästare

FOTBOLL

MALMÖ

Jag vet att det i teorin kan hända hur mycket som helst men jag säger ändå:

Grattis, Djurgården!

Det här guldläget släpper ni aldrig. Ni kommer att vinna SM-guld som mycket värdiga seriesegrare.

Jag tror mycket väl att Sundsvall kan lura Djurgården på både två och tre poäng på torsdag.

Det är inte det.

Vad det handlar om är att såväl MFF som Örgryte i går och i förrgår presterade ett spel som var så långt ifrån guldglans att det nästan vore skämmigt om något av lagen om nio dagar skulle få kalla sig svenska mästare.

Malmö är det enda realistiska lilla kvarvarande hotet mot Djurgården. Men det är ett formsvagt MFF som knappast vinner över både AIK och Halmstad.

MFF har bara halkat med

MFF har halkat med i guldstriden på sitt suveräna tvåmannaanfall med Niklas Skoog och skyttekungen Peter Ijeh.

Försvaret har visserligen släppt in näst näst minst mål av alla i serien men, som Tom Prahl påpekade efter matchen i går, är det något konstigt med allsvenskan när ett lag som släppt in över 30 mål kommer att vinna guld.

Enligt Tom Prahl måste MFF täta till och släppa in åtminstone tio mål färre nästa säsong om man ska bli ett riktigt topplag och det ligger väldigt mycket i det. Framförallt om man har ambitioner att kunna hävda sig internationellt.

Blev utbuade av fansen

Fansen buade ut sina favoriter efter floppen mot Elfsborg men det är inte så att resultatet kom som en chock. Malmö har levt i ett lyckorus stora delar av den här säsongen men gradvis har de senaste veckorna det som ett tag såg ut som en reell och stor chans förbytts till bara hopp och tro och självbedrägeri.

Fansen har sett MFF som ett allt för ihåligt lag så många gånger att man fått använda sig av teoretiska resonemang som terapi för att hålla den värsta ångesten borta.

Teorin är fortfarande på MFF:s sida.

Jag vet inte hur många av er som använder internet som har upptäckt länken http://www.aftonbladet.se/vss/sport/allsvenskan/ tabeller/tabellprofessorn/. Om du inte har kollat in tabellprofessorn ännu så gör det. Det är hur kul som helst.

Själv älskar jag att sitta och knappa in det ena möjliga eller omöjliga resultatet efter det andra för att sen blixtsnabbt få en ny allsvensk sluttabell framräknad.

I natt lyckades jag till exempel få Örgryte att ta SM-guld och räddade Kalmar till kval bara genom att använda en massa 0-0-matcher och gnetiga 1-0-segrar.

Hoppet är det sista som ska dö.

ARTIKELN HANDLAR OM