Korkat av Samuelsson att inte ta avstånd från dessa idioter...

FOTBOLL

Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös.

Som när AIK:s lagkapten Svante Samuelsson inte tar kraftigt avstånd från det bisarra supporterkravet, att deras eget Gnaget ska lägga sig mot Malmö FF för att inte spela SM-guldet till Djurgården, utan istället lagom överslätande bara säger:

- Jag förstår fansen...

För allt i världen: stöt dej aldrig med klubbens fans!

Självklart har AIK inga tankar på att på måndag lägga sig mot Malmö FF för att hjälpa skåningarna i deras jakt på Djurgården, och det beror inte bara på AIK:s tre raka segrar och att siktet är inställt på att försvara fjärdeplatsen i tabellen, ta SM-brons och därmed, kanske, få en plats i Uefa-cupen nästa höst.

Vinna - en självklarhet

Det är för Svante Samuelsson och de andra AIK-spelarna en självklarhet att sträva efter att vinna varje match, vilket lagkapten Samuelsson också mycket noga påpekar.

Men för de mest extrema anhängarna av denna klubb gäller tydligen en helt annan människosyn: för att kunna älska något riktigt riktigt mycket måste man också kunna hata något riktigt riktigt mycket.

Så illa tänkt är detta, att jag måste få citera Zarko Petan, slovensk teaterregissör och mästare i satiriska aforismer:

"Ju mindre hjärna man har i huvudet desto mer plats finns där för dumheter".

Extremister gör vad som helst

I det här aktuella fallet får vi kanske vara nöjda med att hjärnorna ändå varit så matematiskt begåvade, att de lyckats räkna ut hur den allsvenska sluttabellen kommer att se ut...

Av extremister kan man vänta vad som helst.

Då är det mer beklämmande, att Stenungsunds långe (195 cm) son, sedan i våras AIK:s lagkapten, jamsar med i denna idioti i stället för att ordentligt säga ifrån:

- Jag förstår fansen...

Tja, det är lika korkat som IFK Göteborgs märkliga officiella agerande i samband med att en påstådd fotbollssupporter med blåvit anknytning i slutet av juli misshandlades till döds i ett schemalagt ligistslagsmål i en park en mil (!) från Råsundastadion - en halvtimme (!) före avspark på matchen AIK-IFK Göteborg...

Banderoller och krafttag mot huliganism är en sak, men att med sorgband och hyllningstal bjuda in ligisterna i fotbollsfamiljen är något helt annat.

Liksom att påstå sig förstå supportrar som kräver läggmatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM