Risk för bråk ikväll

Polisen: Det beror på hur Bajens fans uppträder

FOTBOLL

GÖTEBORG

700 IFK Göteborgsupportrar finns på Söderstadion i kväll.

Med mycket på spel finns risken för bråk.

- Det hänger på hur Hammarbyfansen uppträder, säger supporterpolisen Östen Gustafsson.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Östen Gustafsson och Lars-Rune Bohlin.

Matchen mot Hammarby kan avgöra IFK Göteborgs fortsatta öde i allsvenskan. Den påverkar också Änglarna, IFK Göteborgs supporterförening.

- Om laget åker ner i superettan måste vi tänka över hur vi bedriver vår verksamhet. Vi har ju en pub och souvenirshop, säger Änglarnas kassör och talesman Andreas Johansson.

Fem bussar med fans

Fem bussar med fans åker från Göteborg i dag. Från Änglarnas Stockholmsavdelning kommer ytterligare 150 personer och andra reser på egen hand. 700 Blåvittsupportrar finnas på plats för att stödja IFK Göteborg.

- Jag kan bara tala för egen del, men jag tror att många av oss inser att det blir jäkligt svårt att klara det här, säger Andreas Johansson. Men vi kommer skrika halsarna av oss för att hjälpa laget.

Finns det risk för bråk efter matchen?

- Inte från vår, Änglarnas, sida. Men vad grupperingar utanför vår kontroll planerar vet vi inte. Risken finns ju att det är ganska många göteborgare som blir hånade av Hammarbypubliken.

Poliser på plats

På plats i Stockholm i kväll är också de båda supporterpoliserna från Göteborg, Lars-Rune Bohlin och Östen Gustafsson.

- Om det blir stökigt eller inte hänger mycket på resultatet, säger Gustafsson, och hur Hammarbyfansens beter sig. Risken finns att de stormar planen om Hammarby blir klart för allsvenskan nästa säsong.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM