”Hoppas alla förstår att vi inte la oss”

AIK:s lagkapten: En självklarhet att försöka vinna varje match

FOTBOLL

MALMÖ

Extrema "fans" i Firman Boys krävde att AIK skulle förlora mot Malmö för att inte skänka SM-guldet till Djurgården.

AIK förlorade med 0-5 efter en pinsamt dålig försvarsinsats.

- Dom som såg matchen såg nog att vi inte la oss. Det hoppas jag att alla förstår. Även om resultatet talar mot oss, säger Svante Samuelsson.

Foto: andre de loisted
"VI LA OSS INTE" AIK:s lagkapten Svante Samuelsson tillbakavisar alla rykten om att AIK skulle lagt sig. Till vänster Sportbladet den 27 oktober om "Firmans" hot.

AIK var bra.

Riktigt bra till och med.

I tio minuter.

Sen utnyttjade skyttekungen Peter Ijeh sitt friläge med att iskallt vänta ut Daniel Andersson och placera in 1-0 ur svår vinkel.

- Efter det fick vi svårt. Det handlade inte om att vi la oss.

- Jag hoppas verkligen att alla som förstår fotboll inser att det är en självklarhet för oss spelare att försöka vinna varje match, säger lagkaptenen Samuelsson.

AIK rena pojklaget

Efter det var AIK rena pojklaget. Åtminstone i eget straffområde där Malmö tilläts att nicka in tre identiskt slagna hörnor.

Store Daniel Majstorovic nickade in både 2-0 och 3-0. Majstorovic som är den självklare spelaren att hålla koll på när MFF har hörna eller en offensiv frispark.

- Det var inte jag som skulle ta Majstorovic. Jag tror att det var Jimmys gubbe, säger Svante Samuelsson.

Daniel Majstorovic är 190 cm lång och en utpräglad nickspecialist. Jimmy Tamandi är tio centimeter kortare och definitivt inte känd för sitt huvudspel.

Å andra sidan spelade längden den här gången ingen som helst roll eftersom ingen i AIK brydde sig om att hänga på Majstorovic när han sprang runt och skaffade sig sina frilägen.

"Vi vill ta revansch"

- Han är en duktig huvudspelare men det spelar ingen roll. Det var dålig markering och dåligt försvarsspel av oss, säger Svante Samuelsson.

AIK avslutar med match mot Helsingborg. En match som gäller fjärdeplatsen i serien.

- Givetvis vill vi ta revansch på oss själva i den matchen, säger Svante Samuelsson.

Stefan Alfelt