”Det känns otäckt och overkligt”

Norrköping tappade poäng - och ligger illa till

FOTBOLL

NORRKÖPING

Det var feststämning på Idrottsparken i Norrköping. I 86 minuter. Sedan stod plötsligt Norrköping med ena benet i superettan.

– Jag kände i hela kroppen att ÖSK skulle sätta frisparken – det var otäckt, säger tränaren Håkan Ericson.

Bengt–Arne Strömbergs ersättare har under hösten varit utsatt för flera prövningar, men ingen så hård som igår. 2–0 blev till 2–2. Och samtidigt som slutsignalen ljöd över ett tyst Idrottsparken rullades IFK Göteborgs segermål på storbildsskärmen.

– Det här är min tyngsta stund som Norrköpingstränare. Vi har inte haft några marginaler med oss under hösten och det hade vi inte i dag heller, säger Ericson.

Stämningen var tryckt i Norrköpings omklädningsrum. Spelare med tomma blickar satt utspridda på träbänkarna med tankarna malande. Tankar på livet i en annan serie.

– Det känns overkligt. Vi visste att det krävdes en seger och fick matchen dit vi ville. Vi fick 2–0 men sedan släpper vi in två mål. Det får bara inte hända, nu känns allt så jäkla tungt, säger backen Alexander Östlund.

Improviserat krismöte

Ett tjugotal meter från Idrottsparkens huvudläktare, i Norrköpings klubbhus pågick ett improviserat krismöte där bland andra ordföranden Björn Ahlberg, utvecklingstränaren Tor–Arne Fredheim och marknadschefen Thomas Walden diskuterade igenom det prekära läget.

– Än är vi inte där men vi vet vad som kan hända och har förberett oss för ett scenario där vi spelar i superettan nästa år, säger Björn Ahlberg.

Norrköping kan inte längre klara sig i allsvenskan på egen kraft. Vinner IFK Göteborg mot Kalmar är superettan verklighet oavsett hur det går mot GIF

Sundsvall på lördag. Senast IFK trillade ur allsvenskan var 1982. Om en vecka kan det vara dags igen.

– Känslomässigt vore det en tragedi om vi trillade ur. Men mycket positivt har hänt i år med intresse från publik och sponsorer.

Jag är övertygad om att vi skulle få ett strakt stöd för att snabbt ta oss tillbaka, säger Ahlberg.

Martin Fransson