Malmös Majstorovic har redan fått en guldklimp

”Jag älskar barn. Dom är underbara”

FOTBOLL

MALMÖ

Daniel Majstorovic har redan fått sin guldklimp i år.

Dottern Danielle fyller två veckor samma dag som pappa kan bli allsvensk guldmedaljör.

- Jag älskar barn. Dom är underbara, säger Malmös försvarsrese.

Foto: ANDRÉ DE LOISTED
familjeförsvarare Malmös mittbacksrese Daniel Majstorovic är en lycklig tvåbarnsfar till Antonio, två år, och nyfödda Danielle, snart två veckor. "Dom är underbara", säger Majstorovic. Och på lördag kan han bli svensk mästare.

Det är hemma hos familjen som han trivs bäst mellan matcherna.

Pappas stora dag

Med två småbarn - Danielle och tvåårige storebror Antonio - är det full rulle hela tiden och inte så mycket tid över för att grubbla över missade poäng.

Det dröjer innan Antonio och Danielle kan förstå hur stor pappa Daniel var den dag som dagen efter utklassningen av AIK.

Med sina två mål och klockrena försvarsspel var han kung åtminstone för en kväll och en dag efter.

"Avslappnad dag"

- Det har varit en skön och avslappnad dag. Jag sov kanonbra och sen tränade vi lite lätt.

På kvällen konstaterade Daniel precis som så gott som alla andra att han inte kunde få in den konstiga extrakanalen (Kanal 5 Extra) som visade Djurgårdens Uefacupmatch mot Bordeaux.

- Synd. För det hade verkligen varit roligt att se matchen. Att dom förlorade tror jag inte betyder någonting inför avslutningen.

- Djurgården har guld att spela för mot Elfsborg. Det räcker för att tända till. Missar vi guldet gör vi det inte på lördag. Vi förlorade det i så fall för flera omgångar sen, säger Daniel Majstorovic.

Missat målen

MFF:s gyllene läge var när man åkte till bortamatcherna mot Örebro och Sundsvall som allsvensk serieledare. Men turnén resulterade bara i ett enda futtigt poäng.

Majstorovic missade inte bara Djurgården-Bordeaux, han har fortfarande inte sett sina egna fina mål mot AIK.

"Får skaffa en video"

- Jag missade allt efter matchen. Fotbollskväll. Sportspegeln eller vad det heter. Allt.

- Jag får försöka skaffa en video och njuta efter seriens slut...

I dag får MFF-spelarna ledigt. Just nu handlar allt om att vara mentalt totalt förbereda på en sista urladdning mot Halmstad för att ta den chans som finns kvar att ta hem SM-guldet.

- För mig blir det en lugn dag med familjen. Men det är klart att man tänker mycket på fotboll ändå. Det är tre dagar kvar och vi har chansen kvar, säger Daniel Majstorovic.

Sprutor räddar Jönsson?

Risken är dock stor att Markus Rosenberg, vars spel har lyft Malmö FF, inte kan spela på grund av den blödning han fick i en vad efter en AIK-spark.

Däremot kan förmodligen Jon Jönsson spela på sprutor för att dämpa smärtorna av sitt uttänjda ledband.

Stefan Alfelt