Portugisiska storklubbar vill ha Ijeh

Boavista, Porto och Benfica på jakt efter Malmös skyttekung

FOTBOLL

Peter Ijeh kan vara på väg till Portugal.

Boavista, Porto och Benfica sägs vara intresserade av den allsvenske skyttekungen.

- De vet mycket väl vem Peter är, säger hans agent Gunnar Grynner.

Foto: KRISTER HANSSON
Allsvenskans skyttekung har skapat ett intresse bland portugisiska klubbar.

Med 24 mål toppar Peter Ijeh överlägset den allsvenska skytteligan. Malmö FF:s nigerian jagas nu av flera europeiska toppklubbar. Spanska Barcelona har tidigare visat sitt intresse. I helgen åker hans agent Gunnar Grymmer till Portugal.

- Jag ska åka dit i fem dagar och lära känna folk i olika portugisiska klubbar, däribland Boavista, Porto och Benfica. Men jag åker inte ner speciellt för Peter Ijehs skull. De vet mycket väl vem Peter är. Är de intresserade så får vi se vad som händer.

"Peter trivs bra"

I januari öppnar transfermarknaden och enligt uppgifter till Sportbladet skulle försäljningen av Ijeh ge MFF 15-20 miljoner kronor. Men sportchefen Hasse Borg hoppas att forwarden väljer att stanna i Malmö nästa säsong.

- Vi har fått förfrågningar men inga konkreta bud, säger Borg. Han har ju kontrakt nästa år också. Peter trivs bra och vi har goda förhoppningar om att han väljer att stanna i Malmö.

Huvudpersonen själv väljer att inte kommentera de portugisiska klubbarnas intresse men tidigare har han sagt till Sportbladet:

- Jag och min familj trivs bra i Sverige men man kan aldrig säga vad som händer i ens framtida fotbollskarriär.

Har gjort 24 mål i år

Johanna Garå