De ska blåsa Djurgården på guldet

Allsvenskans hetaste duo har blivit en trio: Skönt att vara delaktig om vi vinner

FOTBOLL

MALMÖ

De skäggiga hårdingarna Peter Ijeh och Niklas Skoog har bildat allsvenskans bästa anfallspar i år.

Nu har man fått sällskap av en fjunig yngling och blivit en ännu vassare trio.

- Det har varit fel gubbar som har varit i form i år för min del, säger Markus Rosenberg.

Foto: BILDBYRÅN
Ijeh, Rosenberg & Skoog.

Markus Rosenberg är MFF:are sen barnsben och kom in i A-truppen förra säsongen. En talang som skapade uppmärksamhet och förväntningar direkt.

Men i år har det blivit mest bänknötande.

- Klart att det har varit jobbigt. Speciellt som jag känt mig i så bra form hela året, säger Mackan och fortsätter:

Först när Malmös spel helt gått i stå fick han chansen från start mot Elfsborg och var den ende av utespelarna som uträttade något positivt i 0-0-matchen.

Omöjliga att peta

Det tyckte tränaren Tom Prahl borde premieras, men eftersom Niklas Skoog kom tillbaka efter sin avstängning till matchen mot AIK fick Prahl lite huvudbry.

Att peta någon av Skoog eller Ijeh var såklart fullständigt otänkbart. Återstod bara att ändra det spelsystem som fört upp MFF i allsvenskans toppstrid och satsa på ett tremannaanfall.

- Kul att Prahl vågar satsa. För några veckor sen trodde jag inte att jag skulle få spela någon match från start. Nu känns det rätt skönt att vara lite delaktig i det om det skulle bli guld, säger Markus Rosenberg.

Resultatet mot AIK känner ni till. MFF utklassningsvann med 5-0 och gav sig själv fortsatt chans till guld i sista omgången.

- Det kändes bra med ett tremannaanfall mot AIK. Vi skapade mer chanser. Det blir mycket fler alternativ i anfallet när man får bollen, men det finns också mycket kvar att jobba med för att det ska fungera riktigt bra, säger Niklas Skoog.

Både han och Peter Ijeh ser gärna att det blir tre på topp även i måste-vinna-matchen mot Halmstad.

- Vi är inte samkörda ännu så vi får improvisera men det handlar om kvalitetsspelare. Med mig, Skoog och Mackan på topp blir det svårt för motståndarnas försvar få stopp på oss, säger Peter Ijeh.

Stefan Alfelt