Så har Djurgården tagit makten i fotbolls-Sverige

10 punkter - så gick det till

FOTBOLL

BORÅS

Det har tagit Djurgården fyra år att bygga ett allsvenskt guldlag. Sportbladets Robert Laul och Johan Flinck beskriver i tio punkter hur det har gått till.

1. Bo Lundquist

Ordförande Lundquist har inte bara gått in med sju miljoner, utan med hjärta, tid och kunskaper. Hans förmåga att tillsätta rätt personer på rätt poster och lita på deras kompetens har varit oumbärlig.

2. Riskkapitalbolaget

Skapades 1998 av Lundquist och hans kompis Tommy Jacobson. Det är genom bolaget man kunnat värvat Andreas Isaksson, Kim Källström och Johan Elmander. Djurgården Fotboll AB tar risken vid spelarköp och föreningen kan aldrig skadas ekonomiskt. För bolaget finns pengar att tjäna medan föreningen får högklassiga spelare.

3. Värvningarna

Djurgården värvar ungt och mycket noggrant. Det handlar om att de bestämda roller som finns i spelsystemet, fastställt i Manualen (som hela tiden utvecklas). Andreas Johansson, Babis Stefanidis och Samuel Wowoah är såna exempel. Med hjälp av riskkapitalpengar har man kunnat köpa storstjärnor som Andreas Isaksson, Johan Elmander och Kim Källström.

4. stefan rehn

Värvningen av Stefan Rehn sommaren 2000 är enligt Bo Lundquist den bästa Dif har gjort. Han har rätt: förutom det rent spelmässiga på plan så har Rehn blivit en symbol för det nya Djurgården. Han är en förebild för de andra, yngre spelarna i sitt agerande på och vid sidan av plan.

5. tränarna

Sören Åkeby och Zoran Lukic är totalt olika, men kompletterar varandra därför perfekt. Spelsystemet bestäms visserligen av föreningen, men det är Åkeby-Lukic som får det att fungera. De har visat fingertoppskänsla i coachningen och fått laget att hela tiden dra åt rätt håll trots att stjärnor köpts in. Inga AIK-syndrom, här inte.

6. träningarna

Försäsongsträningen bedrivs nästan helt utan bollar, förutom medicinbollar då. Ingen löpning utomhus, utan all fysträning bedrivs inomhus och individuellt anpassad. I fotbollsträningen ska 60 procent vara individuell, resten kollektiv. Fokus på den indivduella utvecklingen, alltså.

7. organisation

För fyra år sedan hade man 2,5 tjänst på kansliet. I dag jobbar 14 stycken i Klocktornet. Många gamla djurgårdare ingår i olika grupper och kommittéer. Det finns också en tydlig hierarki i klubben: Bo Lundquist-"Putte" Carlsson-tränarna-spelarna, utan att det för den skulle är toppstyrt. Träningsanläggningen Kaknäs, där Kjell och Sivan Lundquist huserar, är en också viktig pusselbit som funnits med sedan 1991.

8. utrensning

Hammarby trodde man kunde byta spelsystem genom att bara byta tränare. Djurgården bytte ut både spelare (elva stycken) och tränare när man ville byta spelsystem 1999. Det var tufft och mötte stort motstånd - men det var en förutsättning för att bygga något nytt.

9. fansen

Från att varit de mest problematiska fansen med mycket våldsinslag har Djurgården på fyra år skapat Sveriges bästa fans. Klubben jobbar nu mycket nära fansen och man har det största bortaföljet i Sverige. Många av spelarna framhåller ofta fansen betydelse.

10. manualen

Häftet på 55 sidor som beskriver hur alla klubbens 11-mannalag ska spela. Det är utifrån denna manual, som bara finns i 20 exemplar, som klubben jobbar sportsligt utifrån.

Idéerna är hämtade från Ajaxmodellen och utarbetad av ett gäng gamla djurgårdare med en diger sportslig bakgrund.

Robert Laul, Johan Flinck