Psst, Kongo-Kim...

Sportbladet vet vem som snodde din medalj i går

FOTBOLL

Kim Källström tog täten vid lördagens prisutdelning.

Och blev utan guldmedalj.

- Den enda tanken han hade i huvudet var att lägga vantarna på bucklan, skrattar Lars-Åke Lagrell.

Samtidigt gnuggar Johan Elmander händerna.

Foto: SCANPIX
Kim Källström och Johan Elmander kramar om varandra efter matchen i lördags. Vid prisutdelningen fick Elmander en guldmedalj - inte Källström.

Vem kan klandra Kim Källström? Där stod Lennart Johanssons pokal och glittrade under den Djurgårdsblå himlen. Partilles stolthet rusade förbi svenska fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell och tog emot jublet som förste man uppe på podiet. När han gick ner efter ceremonin så var guldmedaljerna slut.

"Det gör ingenting"

- Jag fick ingen, men jag vet ändå att jag har vunnit så det gör inget. Det ordnar sig nog, säger han.

Ja, det gör det Kim. Det intygar Lagrell när Sportbladet når honom.

- Kim sprang ju förbi och den tanken han hade i huvudet var att lägga vantarna på bucklan. Men han behöver inte oroa sig, det är klart att han får en medalj. Det är upp till föreningen att samla in medaljerna efter prisutdelningen och sen dela ut dem till de som har spelat tillräckligt många matcher under året, säger Lagrell.

Åtta matcher är inte nog för att få en medalj. Trots att man gjort fem mål sen ankomsten i slutet av augusti, varav ett av dem i guldmatchen.

- Jag fick tag på en medalj och ska försöka behålla den. Så nu slipper jag ta en fotostatkopia av Kim Källströms, flinar Johan Elmander till TT.

Nu vet vi i alla fall hur det ligger till.

Helgens artiklar

Johanna Garå