Firande värdigt ett mästarlag...

10000 jublade med hjältarna på Stadion: Det är helt otroligt

1 av 4 | Foto: urban andersson
10 000 Djurgårdsfans kom till Stadion för att fira SM-guldet med spelarna.
FOTBOLL

Gudabenådad, Sumpans Zidane och Sveriges klokaste fotbollsspelare.

Omdömena är många när Stefan Rehn förs på tal.

I går njöt han av ytterligare hyllningar.

- Det har nog blivit nån rynka till men den smällen tar jag gärna.

Två spelare personifierar Djurgården. Gösta "Knivsta" Sandberg vann fyra SM-guld på 50- och 60-talen. Han la skorna på hyllan efter SM-guldet 1966. Stefan Rehn har fyra SM-tecken sen sin tid i IFK Göteborg men värderar det femte ännu högre. Han slutar också på topp. I går möttes de av 10000 Djurgårdsfans på Stockholm Stadion.

Rehn var imponerad

- Folk ska ligga i soffan framför TV:n eller göra något annat inomhus men istället kommer 10000 hit och hyllar oss som hjältar. Det är helt otroligt, säger en imponerad Stefan Rehn.

På årets kallaste dag marscherar tusentals supportrar från Kungsträdgården till hemmaarenan och värmer spelares och ledares hjärtan med sina ovationer. En efter en intervjuas de av konferenciern och djurgårdaren Ulf Elving. Jublet vet inga gränser när det är Rehns tur att lyfta Lennart Johanssons pokal.

- Få spelare förtjänar en allsvensk guldmedalj så mycket som Stefan Rehn gör. Han är en gudabenådad spelare och har slitit länge för det här. Jag unnar verkligen honom att få avsluta sin karriär på detta viset, säger svenska fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Knivsta gillar Rehn

Knivsta-Sandberg instämmer i berömmet.

- Han har betytt ännu mer än vad någon vågat hoppats på. Han visade verkligen att han ville göra rätt för sig och det har han gjort jättebra.

Själv njuter 36-åringen för fullt av de sista veckorna (som spelare) med gänget.

- Det har nog blivit nån rynka mer men den smällen tar jag gärna, flinar Rehn.

På frågan om festen skulle fortsätta i natt blev svaret.

- Gissa en gång. Jag slutar, har tagit SM-guld, träningsledig i morgon och inte någon match på en vecka - jag tror inte jag åker hem och lägger mig tidigt i kväll (läs i går) heller.

Ett dygn fyllt av mycket fest och hyllningar - och väldigt lite sömn

Johanna Garå