Zetterberg: Jag är öppen för allt

Greklands- proffset flyttar hem - och blir Rehns efterträdare?

FOTBOLL

Djurgården behöver ersätta Stefan Rehn.

Sportbladets tips är Pär Zetterberg.

- Mitt kontrakt går ut till sommaren och Djurgården spelar trevlig fotboll. Kommer det ett intressant erbjudande ska jag fundera på det, säger han.

Foto: AP
Pär Zetterbergs kontrakt med Olympiakos i Grekland går ut till sommaren. Därefter kan han tänka sig spel i allsvenskan. "Kommer det ett intressant erbjudande ska jag fundera på det", säger Pär.

Pär Zetterberg är inne på sin 16:e säsong som utlands-proffs. Till sommaren går kontraktet med Olympiakos ut. Samtidigt fyller sonen Erik skola, sex år, och dottern Emmy blir tre.

- Barnen är i den åldern att man måste börja fundera på den biten också, säger Pär.

Det kan öppna för en flytt hem till Sverige.

Djurgården letar ersättare till Stefan Rehn. Skulle dessutom Kim Källström försvinna är behovet av en etablerat mittfältare ännu större.

"Jag har bra koll"

Pär Zetterberg, 32, är etablerad, han är mittfältare och lik Stefan Rehn i spelstilen.

Kan du tänka dig att spela för Djurgården när kontraktet med Olympiakos går ut?

- Jag är öppen för allting. Jag stänger inga dörrar. Mitt kontrakt går ut till sommaren, kommer det ett intressant erbjudande ska jag fundera på det.

- Men jag har inte haft kontakt med Djurgården.

Vet du något om Djurgården?

- Jag har bra koll. De vann allsvenskan välförtjänt och spelar väldigt trevlig fotboll. Allsvenskan visas här i Grekland i nån tv-kanal och jag har sett ett par matcher.

"Vi får se till våren"

- Föreningen har gjort ett bra arbete, det är inte lätt att gå från division ett till allsvenskan och vinna nästa år. Djurgården är bra för svensk fotboll.

Du är från Västsverige, kan du tänka dig att bo i Stockholm?

- Tja, min syrra bor där. Och jag har en del kompisar som jobbar i Stockholm.

Allsvenskan eller stanna kvar i Europa - vad lutar det mest åt i dagsläget?

- Jag har aldrig spelat i allsvenskan. Men om det blir Europa eller Sverige kan jag inte svara på i dag. Vi får se till våren.

Fyra i ligan

Olympiakos ligger fyra i grekiska ligan och bytte nyligen tränare. Slovenske landslagskaptenen Srecko Katanec tar över med start torsdag. I söndags gjorde laget en dålig insats, 0-0 hemma mot Proodeftiki. Zetterberg började på bänken men byttes in efter 40 minuter.

- Jag var på bänken mot Leverkusen (Champions League) också. Innan dess var det nio månader sedan. Det har funkat bra, det är mest av taktiska skäl jag sitter där nu.

I Champions League har det gått trögt för Olympiakos. Ingen chans att gå vidare och måste besegra Maccabi med 3-0 nästa onsdag.

- Annars missar vi Uefacupen.

Det stora målet är att vinna ligan - för sjunde året i rad.

- Då kommer man med i historieböckerna i alla fall, säger Pär.

Sedan kan han flytta hem till Sverige.

Och Djurgården?

Zetterberg har gjort 30 landskamper på Sveriges mittfält

Robert Laul