Jättetalangen på väg till Gnaget

AIK:s värvarbas: Förhoppningsvis går det fort

FOTBOLL

Arash Talebinejad - en av Sveriges största fotbollstalanger, är på väg till AIK. Och han tar lagkamraten i Frölunda, Fredrik Björck, med sig.

- Förhoppningsvis kommer det att gå fort, säger AIK:s värvarbas Stefan Söderberg om affären.

Foto: LARS ROSENGREN
Enligt vad Sportbladet erfar träffade Frölundas talang Arash Talebinejad i går AIK:s värvarbas Stefan Söderberg för att diskutera en övergång.

Enligt vad Sportbladet erfar var Talebinejad och Björck i Stockholm i går och träffade AIK:s Stefan Söderberg.

- Jag har diskuterat med dem, ja. Jag har också pratat med deras agent och kommer fortsätta med det. Vi kommer att lägga ett bud. Förhoppningsvis kommer det att gå fort sedan, säger Söderberg.

Sportbladet har också talat med spelarnas agent Kent Carlzon:

- Ingen annan klubb har varit så konkreta som AIK.

Intensiva kontakter

Enligt Carlzon är det fyra-fem allsvenska klubbar, samt några franska klubbar, som anmält sitt intresse för Talebinejad, vars kontrakt med Frölunda i år.

- AIK har fört intensivare kontakter än andra klubbar.

Har AIK till och med lagt ett bud redan?

- Jag vill inte kommentera det.

Också Talebinejad är fåordig:

- Jag har talat med Stefan Söderberg, det stämmer.

Och Talebinejad vill spela allsvenskan:

- Ja, för min egen utveckling som fotbollsspelare behöver jag det. Det är ingen hemlighet att AIK är en storklubb, och en anrik klubb.

Det tog alltså inte många timmar efter att det i söndags stod klart att Frölunda missar allsvenskan, som AIK och Stefan Söderberg knöt upp de båda frölundaiterna.

"Har ett fint steg"

- Vi har kollat dem extra hela våren. Arash är mycket intressant och utvecklingsbar. Han har ett fint steg och är målfarlig. Fredrik är i mina ögon Superettans bästa mittback. Han är bra på båda fötterna och mycket snabb, säger Söderberg.

Talebinejad gjorde debut i U21-landslaget i höst och redan i den andra landskampen, EM-kvalet mot Lettland, gjorde han tre mål.

- Det var då intresset hos de franska klubbarna väcktes, säger Carlzon.

I det unga, talangfulla Frölunda har Talebinejad varit det mest spännande namnet i år. Han har gjort tolv mål på 28 matcher.

Björck har spelat hela året som mittback i Frölunda men missade kvalet på grund av skada. Han har ett år kvar på kontraktet med Göteborgsklubben.

Sportbladet sammanfattar – och rankar de allsvenska klubbarnas värvningar

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM