Frölundas jättetalang klar för AIK i dag

”Jag tror att AIK kan vinna SM-guld nästa år”

FOTBOLL

En av svensk fotbolls allra största talanger, Frölundaanfallaren Arash Talebinejad, var uppvaktad av många klubbar - både allsvenska och utländska.

På tisdagen blev det klart att han väljer AIK.

Med sig till AIK får han backkollegan i Frölunda, Fredrik Björck.

Spelar i AIK nästa säsong.

Talebinejad, 21, hade många anbud. Han vill inte prata om varför han inte valde att stanna i Göteborg och gå till Blåvitt som uppvaktat honom, men säger så här om varför han valde AIK:

- När jag nu väljer att stanna kvar i svensk fotboll så vill jag inte gå till någon klubb som jag inte tror vinner SM-guld. Jag tror att AIK kan vinna SM-guld nästa år, säger han.

- Ett annat skäl till att det blir AIK är att jag tycker att de är professionella. Jag har fått ett bra intryck av tränarna. Man har en utländsk (Dusan Uhrin) tränare med fina meriter. AIK är det närmaste jag kan komma en utländsk miljö.

Perfekt steg

Talebinejad kom till Frölunda från Borås till årets säsong och han har gjort succé i superettan med tolv mål på 28 matcher. Han har i höst fått debutera i U21-landslaget, och hade förutom ett flertal allsvenska anbud också förfrågningar från utländska klubbar.

- Jag hade kunnat bli ekonomiskt oberoende om jag gått till en utländsk klubb, men då kanske jag hamnat på bänken eller blivit utlånad. Jag har tagit det perfekta steget och jag tror tillräckligt på mig själv för att tro att också nästa tåg kommer.

Personkemin stämmer

Han tycker att det ska bli skönt att få med sig en kompis till nya klubben. Fredrik Björck, 23, är enligt AIK en stark, snabb och spelskicklig mittback. Han kom till Frölunda från Kållered 1998 och har i år varit ordinarie i superettanlaget hela säsongen.

''Personkemin mellan AIK och Fredrik och Arash stämmer väldigt bra. Vi har haft koll på dom i ungefär ett halvår. Jag tycker att Fredrik Björck är superettans bästa mittback och Arash Talebinejad är en snabb, stark och målfarlig anfallare. Arash är en av Sveriges mest lovande och talangfulla fotbollsspelare'' säger AIK:s värvningsansvarige Stefan Söderberg i ett pressmeddelande.

Båda spelarna har skrivit fyraårskontrakt med AIK.

Tidigare artiklar

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM