Klart för ”Kaos”

Hammarby värvar ny norrman: Han passar väldigt bra in i vårt spel

FOTBOLL

Nu vet vi en sak säkert om Hammarbys säsong nästa år:

Det blir Kaos i laget.

- Det där smeknamnet har jag haft länge", säger Karl Oskar Fjörtoft.

Foto: scanpix
kallas för kaos Namn: Karl Oskar Fjörtoft. Smeknamn: Kaos. Ålder: 27 år. Längd: 173 cm. Vikt: 60 kilo. Position: Innermittfält. Karriär: Hödde (25 matcher/3 mål), Rosenborg (17/3), Molde (23/3), Rosenborg (2/0), Molde (123/12).

Fredrik Winsnes försvann till Norge, men nu är balansen återställd. I går kom en ny norrman till Stockholm för att fylla ut den tomma mittfältströjan.

Karl Oskar Fjörtoft är 27 år, han kallas för "Kaos" - och är klar för Hammarby.

- Jag var sugen på att prova något nytt, och när jag var nöjd med Hammarbys erbjudande fanns inget att tveka på, säger Fjörtoft.

AIK visade också tidigt intresse för Moldes mittfältare, men enligt värvarbasen Stefan Söderberg var en affär aldrig aktuell. För Hammarbys del är affären superaktuell - men inte helt klar.

Karl Oskar Fjörtoft skrev på ett fyraårskontrakt i går, nu återstår bara att göra klart med hans klubb Molde. Eftersom kontraktet går ut den 15 april nästa år lär det inte vara några större summor det handlar om.

- Förhandlingarna med Karl Oskar har gått ganska smidigt, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist.

Tränaren Anders Linderoth har erfarenhet av Fjörtoft från tiden i Stabaek, och är mycket nöjd med nyförvärvet.

- Han är tuffare än man tror när man ser honom, vi hade väldiga problem när vi spelade mot honom med Stabaek. Karl Oskar är en typisk playmaker och jag tror att han passar väldigt bra in i vårt spel. Han håller hög allsvensk klass.

"En intressant klubb"

Fjörtoft besökte Stockholm för första gången i går, och satte sig på planet till Norge på kvällen. Med sig hade han ett kontrakt och en bra bild av sin nya klubb.

- Det verkar vara en intressant klubb. Anders (Linderoths) sätt att tänka fotboll stämmer överens med mitt, jag hoppas på succé och att vi kan slåss i toppen av tabellen, säger han och fortsätter:

- Förhoppningsvis kan jag bidra med min erfarenhet, jag har ju spelat internationellt och på hög nivå i Norge.

Totalt har han gjort 39 landskamper för norska U21-landslaget. Dit kom han tack vare sin arbetskapacitet och sitt rappa passningsspel.

- Jag jobbar hårt, är seriös och det är viktigt för mig att prestera. Mina personliga krav är mycket höga. Jag springer mycket och ger hundra procent för den klubb jag spelar för, säger han.

Högt rankad i Norge

Förra säsongen slutade Molde tvåa, Karl Oskar Fjörtoft spelade alla matcher från start och rankades som ligans 21:e spelare i tidningen Verdens Gangs betygsliga. På de senaste fem åren har han knappt missat en enda match.

- Jag har aldrig haft några problem med skador. Peppar, peppar", säger han.

Karl Oskar Fjörtoft var Hammarbys andra nyförvärv, Alexander Östlund var det första.

Och det tredje?

- Det vore bra om vi kunde få en vänsterkantspelare, en typ som Kennedy, säger Linderoth.

Simon Bank