”Vi måste få veta vad som gäller”

Andreas Andersson om turbulensen i AIK

FOTBOLL

I går gick AIK:s fotbollstrupp och tittade på ishockey. Samtidigt ställer de sig samma fråga som alla andra:

Är AIK ute på hal is?

- De borde ta sig samman, vi måste ju få veta vad som gäller inför nästa år, säger Andreas Andersson.

Andreas Andersson.

I morgon får AIK-spelarna äntligen ta semester, men allt är inte frid och fröjd hos tiofaldiga mästarna. Efter att ha omsatt tre tränare på två år har nu den fjärde fått klubben att gunga med uttalanden som pekar på att hans framtid inte är helt säker.

Dusan Uhrin tränar fortfarande AIK.

Men hur blir det nästa år?

- Vi vet ju ingenting, inte mer än det som stått i tidningarna, säger Andreas Andersson.

- Vi räknar med att Dusan ska vara kvar eftersom vi inte hört något från ledningen. Det är klart att vi vill ha någon form av kontinuitet, därför vore det bra om han blev kvar, säger Daniel Tjernström.

Oron irriterar

Andreas och Daniel har båda spelat i AIK under fyra olika tränare, ingen av dem vill se en femte i klubben nästa säsong. I år blev det tre tränare och en femteplats.

- Ingen sitter med facit, men en stor del av förklaringen till att det blev en misslyckad säsong ligger nog i att vi hade tre olika tränare, säger Tjernström.

De spelare Sportbladet pratat med har fortsatt förtroende för Dusan Uhrin som tränare, däremot är de irriterade av den oro som skakar klubben. Andreas Andersson, som i år valt att förlänga sitt kontrakt med AIK, är försiktig i sina uttalanden men samtidigt tydligt trött på alla spekulationer.

- Det verkar väldigt ovisst alltihop. Man har ju blivit van vid att det cirkulerar, och det vore skönt att få ett besked nu, säger han.

Simon Bank