...och nu tar Peter Kisfaludy över

"Tackade ja efter 10 sekunder"

FOTBOLL

Hans första teckning i ettans ritbok var ett AIK-märke - nu har Peter Kisfaludy annat att skissa på:

AIK:s framtid.

- Det gäller att hitta en röd tråd som hela klubben arbetar utifrån, säger AIK:s nye sportchef.

Foto: Jerker Ivarsson
I går presenterades Peter Kisfaludy, som blir sportsligt ansvarig i AIK Fotboll. "Det gäller att hitta en röd tråd som hela klubben arbetar utifrån", säger Kisfaludy.

Efter tolv år som spelare och 16 år som ungdomsledare i Brommapojkarna och åtta år som sportchef i succéklubben Café Opera står Peter Kisfaludy inför sitt livs utmaning.

- Jag behövde bara tio sekunder för att tacka ja. Här kan jag fokusera på det jag är bäst på, i Café Opera fick jag jobba med allt samtidigt.

Peter Kisfaludy kommer att vara chef för en sportkommitté med fem-sex ledamöter som har ansvar för det sportsliga arbetet i AIK. En roll som inte funnits tidigare.

- Jag sa till bolaget att nu måste klubben skaffa en sportchef, säger Stefan Söderberg.

Vill "våga satsa"

I och med hans avgång försvinner en klassisk "rövare", en värvarbas ersätts av en kommitté. Den 15 december tillträder Kisfaludy, hans första uppdrag blir att rekrytera en tränare.

- Jag är inne på att våga satsa, och undvika de tränare som bara går runt, runt mellan de svenska klubbarna, säger han.

I Café Opera var Peter Kisfaludy med och såg en klubb växa från korpnivå till elitnivå. Sanny Åslund är säker på att han har hittat rätt man att leda AIK in i framtiden.

- Peter kommer inte att ha Stefan Söderbergs plånbok, säger han. Jag vet ingen som kan Stockholmsfotbollen bättre, och det har visat sig att han är rätt hemma på talanger i hela Sverige.

Har tidigare jobbat som säljare och idrottslärare

Simon Bank