”Det hade kunnat sluta riktigt illa”

Helsingborgs Christoffer Andersson i dramatisk bilolycka

FOTBOLL

I går började Helsingborg försäsongsträningen inför allsvenskan.

Christoffer Andersson, 22, är nog glad att han fanns med på planen.

Dagen innan nyårsafton var han med om en trafikolycka.

- Hade det varit mer trafik kunde slutat riktigt illa, skriver han på sin hemsida.

Christoffer.

Helsingborgsbacken Christoffer Andersson och ett par vänner hade varit och handlat inför nyårsfirandet. Väl i bilen upptäckte Andersson att oljemätaren visade konstigt och gick därför ut och kollade under motorhuven.

- Men allt var som det skulle och vi körde i väg. När jag sedan kom ut på motorvägen hände det. Plötsligt flög motorhuven upp och slog med full kraft i vindrutan.

Trots att farten var runt 110 km/h och sikten var skymd av motorhuven och en krossad vindruta lyckades Christoffer stanna sin Renault utan att något allvarligare hände.

Först när bilen stod still kom rädslan och insikten om att det hela kunde slutat riktigt illa, skriver Christoffer Andersson på sin egen hemsida på proffs.com.

- Allting gick jäkligt snabbt. Vindrutan krossades och taket trycktes in lite när motorhuven slog upp. Det var ganska obehagligt, säger han till Sportbladet.

Varken Christoffer eller de andra två i bilen fick några fysiska skador vid incidenten.

Troligtvis orsakades det av ett fel på spärrarna till motorhuven.

- Men det var nog mitt eget fel ändå. Jag har missat en service på bilen och på verkstaden sa de att de hade upptäckt och åtgärdat felet vid en service.

Jonas Dahlin

ARTIKELN HANDLAR OM