- Det finns spelare att hålla ögonen på

Hamrén imponerad av Mineiros U20-lag

FOTBOLL

Efter en vecka i Brasilien har Erik Hamrén redan sett framtida Öis-spelare.

I Atletico Mineiros U 20-lag.

- Det finns några spelare som vi absolut ska ha ögonen på, berättar han från sitt hotellrum i Belo Horizonte.

Foto: PETER WIDING
LETAR GULDKORN Erik Hamrén är i Brasilien för att utveckla samarbetet med Atletico Mineiro. Och visst finns det många lovande spelare - framförallt i U20-laget: "Dom är individuellt skickliga", säger Erik Hamrén.

Varmt, fuktigt och fotbollstokigt. Erik Hamrén var förberedd men blev ändå överraskad av storleken på landet - och fotbollsintresset. I Belo Horizonte bor 2,6 miljoner människor och i hela delstaten Minas Gerais över 20 miljoner.

Alla älskar fotboll.

- Vi pratade med en taxichaufför i dag och han var helt i från sig över situationen i Atletico Mineiro, berättar Erik Hamrén.

Fick tränarerbjudande

Situationen är den att lagets tränare gått till konkurrenterna Corinthians i dagarna. Just när försäsongsträningen dragit i gång.

Ett faktum som också påverkat Erik Hamréns planerade samtal med klubben.

- Det är väl det enda som inte gått som vi tänkte. Meningen var ju ett utbyte mellan huvudtränaren och mig men det har ju inte kunnat gå att genomföra, förklarar Erik Hamrén.

Som skämtsamt fick erbjudandet att träna Atletico Mineiro till dess en ny tränare blivit klar.

- Ja, jag fick erbjudandet av Eder i dag och det känns väldigt spännande, säger Hamrén och skrattar.

Sugna på Sverige

Tillsammans med sig på resan har Hamrén Jesper Norberg, som arbetat med samarbetet med Atletico Mineiro, och Matti Demegård, Örgrytes fysioterapeut.

I går träffade trion fjolårets succéduo Afonso och Paulinho. Tillsammans gjorde de ett lätt träningspass och både Afonso och Paulinho är sugna på att komma tillbaka till Sverige igen.

- Ja, båda är sugna på att komma i gång och meningen är att dom ska träna med Atleticos A-lag nästa vecka för att komma till Sverige nästa torsdag, berättar Erik Hamrén.

I förra veckan följde Hamrén Atletico Mineiros U 20-lag vid en cup i Sao Paolo. Han blev både imponerad och sugen på att organisera upp vissa delar av spelet.

- Dom är ju individuellt skickliga men organisationsmässigt betydligt sämre, berättar Hamrén.

Kvalitén varierar

Som också tycker att kvalitén på spelet varierar kraftigt.

- I bland är det ju bårbärarna som jobbar hårdast på plan, säger han och skrattar.

Men samarbetet kommer att fortsätta och kan säkert vara till glädje för båda klubbarna. Nästa år planerar Örgryte att åka till Belo Horizonte på träningsläger sista veckan i februari.

Efter regnperioden.

Martin Strömberg