Nu är ”Klabbe” på väg tillbaka

Tränar med Elfsborg: Skönt att röra lite på sig

FOTBOLL

Klas Ingesson är på väg mot allsvensk comeback.

I tre veckor ska han träna med Elfsborg.

Första passet i går.

- Jag har redan ont i benen, säger han och skrattar.

Foto: Anders Deros
Klas Ingesson gjorde i går sitt första pass med Elfsborg.

Klas Ingesson, 34, har tidigare deklarerat att han inte trivs med livet som ex-fotbollsspelare. Förra veckan talade han ut om sin identitetskris.

- Jag hittar inte min plats i livet, sa Klas till Sportbladet.

Division fem-fotboll med Ödeshög är inte tillräckligt, menade Klas Ingesson, och avslöjade att det fanns planer på en elitcomeback.

Följande dag ringde sportchefer från Norrköping och Elfsborg och snart hade bronshjälten från VM-94 två träningsprogram i faxen.

I går åkte "Klabbe" till Borås för att köra ett pass. Det blev en dryg timme i den nya, fräscha inomhushallen.

"Det var skönt"

- Jag vet inte alls hur bra jag är. Men det var skönt att röra lite på sig och jag är glad att dom inte sprang så mycket, säger Ingesson och skrattar.

Men du hade inga benskydd?

- Det har jag aldrig haft på en träning...

Enligt uppgifter till Sportbladet ska "Klabbe" träna med Elfsborg i tre veckor för att se om han har motivationen att spela i allsvenskan.

Att han har kvaliteterna är det ingen som tvivlar på. Trots att det gått nästan två år sedan han senast spelade elitfotboll (med Lecce i serie A).

- Jag förstår att Klas är sugen. Jag känner själv så i bland, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson, före detta allsvensk mittfältsmotor i Boråslaget.

Andreasson vill dock inte dra för stora växlar av gårdagens träning.

- Vi tycker det är roligt att han satt sig i en bil och kört ända hit för att träna. Men det är långsökt att prata om allsvenskan.

Stannade en dag

Redan hösten 2001 tränade Klas med Elfsborg.

- Den gången stannade han en dag. Vi har hållit kontakten och får se hur länge han stannar den här gången, säger Stefan Andreasson.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM