Landslagets läger hotar Djurgårdens uppladdning

”Ska man vara realist har vi fem spelare som platsar”

FOTBOLL

I februari ska Djurgården spela ihop laget i Kina, men lägret hotas av ett annat svenskt lag:

Landslaget.

- Ska man vara realist har vi fem spelare som platsar, säger tränaren Zoran Lukic.

Zoran Lukic.

Svenska mästarna fortsätter sin slavträning utan boll i några veckor till. Den 12 februari åker truppen till Kina för att ta fram fotbollarna och spela fyra matcher mot kinesiska lag.

- I Kina börjar vi med bollarna igen, både spelare och ledare ser fram emot det, säger Lukic.

Men samtidigt som Djurgården tar de första stegen mot ett allsvenskt spel reser landslaget till träningsturneringen Kings Cup i Bangkok, med en trupp utan utomnordiska proffs. Den truppen presenteras på torsdag - och allt talar för att en handfull djurgårdare finns med.

- Vi är beredda på att kanske två-tre spelare försvinner, säger Lukic.

Inte fler?

- Nja, ska man vara realist har vi fem spelare som rimligen platsar. Jag vet inte vilka kriterier som förbundskaptenerna har nu när inte utlandsproffsen är med, men "Isak", Kim, Andreas Johansson, Elmander och Dorsin - som gjorde en kanonsäsong i fjol - är värda att titta på.

"Isak" och Kim givna

Av spelarna som Zoran Lukic pratar om är Andreas Isaksson och Kim Källström givna i landslaget, Andreas Johansson lär också vara det. Johan Elmander och Mikael Dorsin tillhör den grupp som är redo att ta steget från U21 till seniorlandslaget.

Med maximal utdelning tvingas alltså Djurgården att undvara fem nyckelspelare under upptaktslägret.

Ett problem, förstås.

Och en ära, förstås.

- Vi tycker att det är stort när våra spelare blir kallade till landslaget. Om fem spelare blir uttagna till Bangkok så får vi spela med de andra, och ge dem chansen att visa vad de går för, säger Zoran Lukic.

De är aktuella för en plats i Blågult

Simon Bank