Förbundet: Vi flyttar inte på premiären

FOTBOLL

Hemmamatch i den allsvenska premiären?

Då kan supportrarna få resa åtta mil.

För någon framflyttad första omgång blir det inte tal om.

Halmstad spelar premiärmatchen hemma på Örjans Vall den 7:e april. I går låg planen snötäckt och tjälen har letat sig ner en halvmeter i marken. Om den inte blir spelduglig i tid så ska HBK ta emot Gif Sundsvall åtta mil söderut, på Olympia.

- Alla klubbar med elitlicens förutsätts ha en spelduglig plan mellan den 1 april och 26 oktober. De bör ha gjort upp med en reservarena eftersom de har skrivit avtal med dem. säger Sören Carlsson från fotbollförbundets tävlingskommité.

Finns det någon risk att den allsvenska premiären kommer flyttas fram på grund av de dåliga planerna?

- Nej, det finns inte utrymme till att flytta den första omgången. Det skulle vara om det blir snöstorm i hela Sverige. För många arenor har ju värmeslingor så det ska inte vara något problem att spela vissa matcher, säger Carlsson.

"De får väl skotta"

Vaktmästarna på flera arenor är oroliga för att planerna inte kommer vara speldugliga i tid. Carlsson ser ingen anledning till oro.

- Klubbarna måste börja jobba med det här. De får väl börja skotta om snön måste bort innan dukar och plastskydd kommer på. Man kan ju inte sitta med armarna i kors och se på uppgivna. Är de oroliga inför premiären så får det se till att ha reserv-arenan klar, säger Carlsson.

Johanna Garå