Zoran Lukic: Vi är bra

Djurgårdstränaren tror på nytt guld – trots förlusten i går

FOTBOLL

JÄRFÄLLA

För två månader sedan sa Djurgårdstränaren Zoran Lukic: ”Det finns risk att allsvenskan blir tråkig i år. Det finns inget lag som kan hota oss”.

I går förlorade Dif, helt rättvist, mot superettanlaget Café Opera med 1–2.

– Men jag står fast vid mitt uttalande, säger Lukic.

Foto: Lars Rosengren
Djurgården förlorade med 2-1 mot superettanlaget Café Opera.

Djurgården gjorde sin första match på svensk mark sedan SM–guldet i november i fjol.

– Vi har Sveriges bästa fans och det gör ont i hjärtat att vi inte är bättre när så många av dem är här och tittar, säger Zoran Lukic efter 1–2–förlusten mot Café Opera på Graningevallens konstgräs i Järfälla.

Det är tur att Dif har sina fans för det var inte Sveriges bästa lag som visade upp sig i går.

Café Opera var det bättre laget och skapade fler vassa chanser än regerande mästarna.

Efter 54 minuter, när Caféet gjorde 2–0 genom Daniel Lundqvist, haglade inläggen in på AIK– och Bajen–fansens nätsajter.

Skadeglädjen florerade och de flesta ville påminna Zoran Lukic om hans uttalande för två månader sedan i Sportbladet: ”Vi kommer att leda serien från start till mål” och ”Det finns risk att allsvenskan blir tråkig i år. Det finns inget lag som kan hota oss”.

Trötta ben

– Jag står fast vid mina uttalanden. Vi vet att vi är bra, säger Lukic.

– I dag hade vi för korta anfall och för dåligt passningsspel. Det är passningsspelet som är vår styrka, när inte det fungerar är vi som vilket lag som helst.

Djurgården kom från träningslägret i Kina i söndags, luftade fyra nyförvärv och lät Andreas Johansson och Johan Elmander visa.

– Vi är trötta i både kropp och skalle, men det är ingen ursäkt. Vi ska besegra Café Opera ändå, och vi ska det med det lag vi hade på plan i dag.

Varken Hammarby eller AIK har förlorat någon träningsmatch i år. AIK har till exempel besegrat Café Opera med 4–0.

– De får gärna vinna träningsmatcherna och leda tabellen i februari och mars. Jag gläds med dem, då får vi bra motstånd i allsvenskan, säger Lukic med ett leende.

Daniel Sjölund, nyförvärvet från Finland, gjorde sitt andra mål för Djurgården när han reducerade till 1–2. Annars var det bara Markus Karlsson och Kim Källström som höll klassen i ett slitet Djurgården.

Lukic om nyförvärven mot Café Opera

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM