AIK har ett helt lag - på skadelistan

Drabbades av två nya smällar i La Manga: Vi tål inte fler skador

FOTBOLL

LA MANGA

Skadelistan innehöll nio namn före avspark.

Efter matchen mot norska Sogndal var den ett helt AIK-lag lång.

Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
PÅ SEMESTER Det är inte lätt att vara spelare och tränare i AIK just nu. Nio spelare fanns på skadelistan i går före matchen mot Sogndal. När matchen var över hade två nya blivit skadade.

Stefan Ishizaki haltade ut till spelarbussen med lindad högerfot. Målvakten Håkan Svensson fick tejpas runt överkroppen för att kunna fullfölja tiden ut efter en tuff kollision.

- Just nu känns det inte så bra. Jag fick en riktig törn på revbenen men förhoppningsvis är det bara ligament och muskler som skadats. Fast det gör ont när jag andas, säger Håkan Svensson efter 0-2 mot Sogndal.

Som inte klagade över norrmännens hårda satsningar i så gott som alla dueller.

- Det är bra att möta såna lag också. Det finns ju lag i allsvenskan som spelar på ett liknande sätt. Tyckte att vi klarade oss rätt bra efter omständigheterna.

Omständigheterna var inte bra för AIK.

Alla fick spela

Till alla tidigare skador som ställt till problem under vintern sa också Martin Åslund nej till spel efter att ha känt smärtor i sitt knä under uppvärmningen.

- Vi ställde upp med i princip allt vad vi hade i spelarväg för närvarande. Vi har så många skador att vi inte har råd med fler nu, säger tränaren Richard Money.

Stefan Ishizaki hade inte spelat på tre veckor före matchen.

Gabriel Petrovic som spelade andra halvlek har knappt rört en boll på sex veckor.

Café Operas Mattias Moström som fick fylla ut laget spelade 90 minuter.

Men det fanns positiva besked för AIK också.

Unge Martin Mutumba som fyller 18 till sommaren visade några gånger att han är en stor talang som kan blomma ut snabbt.

- Han är väldigt ung och måste få tid på sig att lära sig hur han ska arbeta effektivare för laget. Men jag vill absolut inte ta bort den individuella råtalang som finns i honom, säger Richard Money.

Mutumba svarade för matchens snyggaste individuella prestation när han plockade ner en svårfångad framspelning och avslutade i en enda vältajmad rörelse. Att det inte blev mål var rena oturen. Den norske målvakten gjorden en handbollsliknande reflexräddning utan att veta var bollen var.

Alla spelare behövs

Frågan är hur snabbt den nye AIK-tränaren kan få tillbaka en åtminstone något sånär komplett trupp som han kan bygga upp sitt allsvenska lag ur.

- Det är inte så här vi vill jobba. Vi måste få tillbaka spelare. Vi behöver våra bra spelare på planen, säger Richard Money.

Flera av de skadade ser ut att kunna vara på väg tillbaka ganska snart om läkningen fortsätter på ett positivt vis.

Stefan Alfelt