”Jonas Olsson och Johan Andersson kan slå igenom i år”

Landskronas tränare Jan Jönsson chattade med aftonbladet.se:s läsare

FOTBOLL
Jan Jönsson.

Steken säger: Hej Jan. Hur ser eran trupp ut i dagsläget? många skador?

Jan Jönsson säger: Definitivt borta är Daniel Milovanovich. Affo Dodoo gjorde sin första hela match i går och är på gång, men det är för tidigt ännu. Allan Ravn är inte heller tillgänglig som det ser ut. I övrigt räknar jag med alla.

Mirre säger: Vem tror du får sitt genombrott den här säsongen i ditt lag....

Jan Jönsson säger: Var det Farnerud förra året så har vi två egna ungdomar i år som heter Jonas Olsson och Johan Andersson som jag tror kan slå igenom.

Dave säger: vad har ni tränat extra på i vinter?

Jan Jönsson säger: Vi har utökat träningen och haft möjligheter till det. Mer tid på fysträning under försäsongen och sedan försökt jobba vidare på det spelet vi hade förra året och försökt förbättra någon detalj där.

Mirre säger: Vilken typ av fotboll kommer ni att spela

Jan Jönsson säger: Försöker spela kreativ fotboll som bygger på god teknik och vi ska kunna vårda bollen inom laget men ändå vara snabba vid omställningarna, som vi var förra året.

ie säger: hejsan! undrar bara om du vågar satsa på sandqvist i premiären. jag tycker att det är på tiden att han får chansen i allsvenskan. lycka till på lördag. HEJA BoIS!!!!!!

Jan Jönsson säger: Ja, det vågar jag.

Turken säger: Hej jan. Hur förbreder ni er till allsvenska starten?

Jan Jönsson säger: Lite speciellt i år. Förbereder oss som vanligt, men vi har tre spelare i U21-laget i Ungern och Indrek Zelinski spelar EM-kval för Estland, så det blir lite speciellt. Ett dubbelpass på torsdag och ett enkel på fredag.

nr 11 säger: Har du bestämt om målvaktsposten till lördag?? Om så är fallet, vem blir det???

Jan Jönsson säger: Njae, laget är inte riktigt spikat. Lite tidigt i dag att gå ut med det.

Blåvit säger: Hejsan Jan. Hur mycket betyder det för laget att ni fick behålla Alex?

Jan Jönsson säger: Det betyder mycket för oss. Han tog väldiga kliv förra året och jag tror att han kan ta ytterligare kliv i år. Han är väldigt spelskicklig och betyder mycket för oss.

Benny säger: Hej Janne, har du klart för dig vem som kommer starta som innermittfältare i premiären? Hur ser du på Jonas Olssons chanser att ta en plats där? Kommer Johan A få fler chanser från start i år?

Jan Jönsson säger: Innan Johan blev skadad körde vi honom som ren forward, men han funkar bra som offensiv forward också. Centrala mittfältet är det frågetecken för Allan Ravn och till viss del också Jesper Ljung, så jag vill se hur det ser ut innan jag bestämmer mig. Jonas Olsson har bra möjligheter att ta plats.

Dr B säger: Hej Jan... Vilken placering siktar ni på i dagsläget?

Jan Jönsson säger: Rätt ödmjuka inför uppgiften så en grundmålsättning är att vi ska stanna kvar i serien men ser inte heller en mittplacering som orealistisk.

NBO säger: Enbart ett stort Lycka till i premiären och i serien.

Vi tror på Er här på NB Olsson

B0is säger: hallå,, ville bara berömma dej för vilket bra jobb du har gjort!!

Rossonero säger: Hejsan! Hoppas att ni kan överraska ordentligt i år!

Jan Jönsson säger: Det tackar vi för.

Peppe säger: Skiljer sig ert spel något från förra säsongen

Jan Jönsson säger: Nej, det gör det inte. Jag tror att publiken kommer att känna igen oss. Med lite mer fysträning ska vi nog kunna stå upp mer i långa loppet.

skåningen säger: om du fick välja vilken spelare som helst i allsvenskan(inte i BoIS), vem skulle du välja?

Jan Jönsson säger: Hade väl kunnat tänka oss Kim Källström.

Lars säger: Hej! Är Milovanovic helt kvitt sina tidigare skador och " fit for fight " nu?

Jan Jönsson säger: Det dröjer innan han kan vara med i gruppen och träna. Är nog en månad bort i alla fall, så vi får skynda långsamt.

Alex säger: hur tycker du det har sett ut i era tränings matcher i år?

Jan Jönsson säger: Det har sett bra ut spelmässigt och även resultatmässigt, även om vi inte stirrar oss blinda på resultaten. De som har fått chansen har verkligen tagit den och gjort det bra.

Almagutten säger: Kan du lova tidigare byten i år och inte bara 89:e minuten ?

Jan Jönsson säger: Ja, det kan man kanske göra. Ska inte sitta här och lova det, kan förstå att allmänheten tycker att man ska ha tidigare byten och eftersom vi känner oss starkare och bredare i år så kan det bli så.

Henke säger: Beskriv din fotbollsfilosofi kortfattat!

Jan Jönsson säger: Jag är anfallsinriktad men är väl medveten om att anfall bygger på ett starkt och tryggt försvar. Men jag är anfallsinriktad och spelet bygger på kreativitet och god teknik.

Feber säger: Vilket är lagets stora svaghet?

Jan Jönsson säger: Kanske att vi har försökt att förbättra fysiken och uthålligheten, det var något som vi kände av när vi fick några skador i truppen. Nu har vi också bättre konkurrenssituation, får vi skador kan vi ersätta dem och ändå behålla en hög standard.

Tony säger: Vem är allsvenskans bästa trännare???

Jan Jönsson säger: Den är väldigt svårt, naturligtvis. Men Prahl har ett imponerande facit bakom sig utan att kunna svara på frågan egentligen.

boisare i gbg säger: motsvarar dom värvningar ni gjort era förväntningar, med tanke på att brassarna kanske inte höll den kvalite ni hoppats på ifjor?

Jan Jönsson säger: Jag är väldigt nöjd med dem som kommit som fotbollsspelare och inte minst som starka karaktärer.

börje säger: vem är lagets clown?

Jan Jönsson säger: Någon clown har vi inte, men vi har många som håller uppe stämningen i laget.

MartinS säger: Hej janne! Jag spelar själv i Brommapojkarna, ni fick i år ett nyförvärv i Micke Rynell från just BP. Hur går det för honom?

Jan Jönsson säger: Det går bra för Micke. Tyvärr fick han en sträckning som stoppade upp matchningen i februari och mars. En intressant tvåfotad mittfältare som får jobba mer med farten och tempot, men han ser intressant ut. Spelskicklig.

dali säger: Vem vinner interna skytteligan iår tror du?

Jan Jönsson säger: Det är nog många som kan konkurrera. Nannskog har ett imponerande facit och han ser imponerande ut på försäsongen. Får hoppas att han fortsätter att göra mål. Johan Andersson har nog gjort flest mål under träningsmatcherna tillsammans med Mattias Eklund. Indrek Zelinski kom in sent men är också en målgörare.

Vadebo säger: Har du någon förklaring till hur man kan vara allsvenskans bästa lag på våren för att sedan bli det sämsta på hösten?

Jan Jönsson säger: Vi var hela och friska under våren och framgångarna födde ett visst flyt och under hösten så visade sig att vi var skadekänsliga och hade svårt att få ny energi i laget.

dojan säger: vem vinner allsvenskan och varför?

Jan Jönsson säger: Malmö FF har den starkaste truppen och ett bra fjolår som avstamp här.

Läs alla tränarchattar

ARTIKELN HANDLAR OM