”Vi vill blanda oss i toppstriden”

Örebros tränare Stefan Lundin chattade med aftonbladet.se:s läsare

FOTBOLL
Stefan Lundin.

Marcus säger: Hej Stefan! Kul att du valde ÖSK! Vilket anfallspar ser du i NULÄGET som startduo mot MFF?

Stefan Lundin säger: Vi har förmånen att det är stark konkurrens just nu. Paul Oyuga har varit bra på försäongen, Jon Lundblad gjorde tre mål mot Forward, Herish Kuhi gjorde båda målen mot Gefle samt Niki Budalic som är nyförvärv från Kanada ser allt bättre ut. Så har vi inte bestämt oss.

kuba säger: Vilken målsättning har ni inför årets allsvenska

Stefan Lundin säger: Att bygga vidare och att blanda oss i toppstriden.

Pelle Persson säger: Tror du ni drar fördel av att spela hemmamatcherna på konstgräs?

Stefan Lundin säger: Ärligt talat: vet ej. Förhoppningsvis ja eftersom vi kommer att träna där under seriespelet.

sven säger: Vilken målvakt ser starkast ut i dagsläget

Stefan Lundin säger: Vi har inte heller bestämt oss där eftersom de har stått varannan match och John Alvbåge är på U21-match i Ungern.

Stefan Rodin säger: Örebro är ju känd för Sveriges gnällhåla, har du fått känna av det?

Stefan Lundin säger: Nej, tvärtom. Det är en positiv anda i staden.

Mikael säger: Vad tycker du om att många klubbar börjar värva mer och mer brassar osv?

Stefan Lundin säger: Det har blivit så att argentinare och brassar är tillgängliga nu av ekonomiska skäl. Det är väl bara att acceptera att det är kvalitetsspelare som är till salu, sedan är det fel att värva spelare enbart för att de kommer därifrån om de inte är tillräckligt bra.

Micke S säger: Hej Stefan !

Vilken spelare anser du har gått mest framåt på försäsongen ? Personligen anser jag att Herish har gjort det o har en oerhört stor potential... mvh Micke

Stefan Lundin säger: Jag håller med.

Gnagaren säger: Varken träningarna eller matcherna såg så imponerande ut på Cypern och även det blivit några vinster efter lägret så måste det väll oroa, eller? vinsterna har ju kommit mot motstånd som man "ska" slå.

Stefan Lundin säger: Ja, man måste se matcherna på Cypern för att se vad de innehåller. De matcherna har dessutom stärkt oss.

Riddarn säger: Är det klassiskt 4-4-2 med Zonförsvar som gäller???

Stefan Lundin säger: Zonförsvar, ja. Men inte klassiskt 4-4-2, det blir inslag med 4-3-3.

Mats säger: Finns det någon spelare i allsvenskan som du gärna hellre skulle vilja ha haft i ditt lag

Stefan Lundin säger: Nej, fem dagar före seriestart ska man inte önska andra spelare än de man har.

peter_630 säger: Hur bra är Lars Larsen. Jämför honom med någon annan spelare för att ge en bild av vilken spelare han är

Stefan Lundin säger: Jag tror att han tillhör de bättre mittfältarna i allsvenskan. En typisk dansk mittfältare, kvick och teknisk.

Robert säger: Kan du tänka dig att återvända till Gävle och Gefle IF ?

Stefan Lundin säger: Ja, visst kan jag det någon gång i framtiden.

Ultras Malmö säger: Vem tycker du är Allsvenskan bästa spelare?

Stefan Lundin säger: Är säkert Kim Källström.

Pelle Persson säger: Kommer ÖSK spela lika långt och tråkigt som under Jingblads tid, eller hur ska ni spela?

Stefan Lundin säger: Min uppmaning är: gå och titta på laget. Vi jobbar väldigt mycket med kortpassningsspel. Utan att ha någon som helst jämförelse med tidigare år, jag vill verkligen inte göra det, så jobbar vi med ett passningsspel via vårt mittfält.

Big Ern säger: Har du startelvan klar till måndagens premiär mot MFF?

Stefan Lundin säger: Nej, vi har inte det. Paul Oyuga är i Kenya och vi har U21-spelare i Ungern. Kommer inte bestämma oss säkert före söndag. Till stora delar är det klart, men inte hela laget.

Wille säger: Hur tror du det kommer att kännas när ni möter blåvitt i år? Är du besviken på klubben och på det som hände förra året?

Stefan Lundin säger: Nej, jag är inte besviken på klubben. Tvärtom har jag bara goda vänner där och jag tycker om klubben fortfarande. Det kommer att kännas speciellt, ja, men inte extra eftersom jag har varit tränare i Halmstad och spelare i AIK.

bobban säger: Kommer Örebro att satsa mer på sina juniorer i år?

Stefan Lundin säger: Man har väl satsat mycket. Örebro är väl den klubb under en 10-15 års period som fått fram flest egna spelare. Så självklart satsar vi på egna spelare. Men det är också viktigt att de måste konkurrera sig in i laget.

danne säger: vad tippar du i kvällens ödematch i Budapest?

Stefan Lundin säger: Jag tror att Sverige vinner med 2-0 och Henrik Larsson gör båda målen. Men det är ett önsketänkande.

Mikaelp säger: Kommer Per Gawelin att vara spelklar mot Malmö?

Stefan Lundin säger: Nej, inte mot Malmö. Men han spelade en halvlek i går med B-laget. Om hans knä håller är han aktuell längre fram.

Laban säger: Vem e den bäste spelaren du tränat?

Stefan Lundin säger: Många goda spelare har jag haft...det var en svår fråga. Håkan Mild är en av dem.

Allsvensk fanatiker från säger: Hur har Fredrik Nordback sett ut under försäsongen?

Stefan Lundin säger: Bra. Han är en klok och duktig spelare.

peter_630 säger: På vilket sätt är ÖSK bättre i år än förra året?

Stefan Lundin säger: Den frågan kan inte jag svara på. Den måste andra svara på. Jag kan bara svara från 1 september.

Walter säger: Läste igår att du tror på en topplacering för ÖSK. De senaste åren har jag varit nöjd så länge ÖSK hållit sig kvar i Allsvenskan. Själv tycker jag laget ser starkare ut i år men tror du det kan räcka till topp 3. Förövrigt blev jag väldigt glad när det annonserades ut att du skulle ta över ÖSK för du har en personlighet som jag gillar.

K-B säger: Hej Stefan välkommen till Örebro och ÖSK! hur har dina första intryck varit av stan och laget.

Stefan Lundin säger: Tack för de orden! Vi vill blanda oss i toppstriden och det kan innebära allt från två till fem till sju lag. Intrycket av staden...det var 20 år sedan jag var här som spelare och det känns som ett positivare klimat nu, både utanför och innanför ÖSK.

peter_630 säger: Vem tar straffarna i ÖSK?

Stefan Lundin säger: Ja, det var en väldigt bra fråga. Thomas Andersson är en meriterad straffläggare och vi har bara haft en straff under året hittills och den tog han. Tack för tipset att försöka hitta någon fler straffläggare, det ska vi försöka göra. En hyllning till frågeställaren.

Hening säger: kommer Herish Kuhi få sitt genombrott i år tror du??, tänkte satsa på honom i drömelvan.

Stefan Lundin säger: Herish? Varför inte. Som tränare är man glad för alla genombrott, man hoppas naturligtvis att alla ska få sitt genombrott.

KungMild säger: Tjena Stefan!Ville bara önska dig lycka till,ta inte för mycket poäng av blåvitt bara/ Mild

Stefan Lundin säger: Jag ska göra vad jag kan...

Gul Blidsbergare säger: Vem vinner den interna skytteligan?

Stefan Lundin säger: Förhoppningsvis någon av våra forwards. Vinner någon mittfältare skytteligan brukar det vara ett svaghetstecken. Paul Oyuga är mer en targetplayer. Vinner han skytteligan har han gjort en fantastisk säsong. Vi hoppas dock att det blir en annan forward, eftersom Paul är bäst på "target-spelet"

Superstenis säger: Vilket är det långsiktliga målet i Örebro? Är det att bli ett stabilt topplag i Allsvenskan, eller kanske ännu högre? Europa?

Stefan Lundin säger: En sak i taget får gälla. Med de ekonomiska problem klubben brottats med är det viktigt att etablera sig i övre delen av tabellen och sedan göra attacker.

micke säger: hur ser du på det att ni får byta underlag varje match?

Stefan Lundin säger: Ja, det ska bli väldigt intressant att se det. Om vi tränar 250 gånger och spelar cirka 30 gånger på konstgräset är det bara cirka 15 matcher på annat underlag. Det viktigaste är att träna på ett fast underlag.

ÖSK-Fan säger: Hej stefan! Vad tycker du om de unga talangerna i ÖSK-ungdom? T ex Iman Shams, Patrik Haginge, Niklas Klingberg och Martin Bengtsson.. Jag har hört mycket om alla dem! Får de chansen iår?

Stefan Lundin säger: Ja, Martin har redan fått chansen i träningsmatcherna och Haginge har också fått hoppa in. Ingen blir gladare än tränaren om de yngre konkurrerar ut de etablerade. Det tyder på att de yngre då är väldigt bra.

Lasse N säger: Hur är läget när det gäller Marutis skada ? Går det framåt ?

Stefan Lundin säger: Ja, han går på behandling och i dag är det ovisst hur det går. Han har en långsiktigt behandling för sin stressfraktur och det är fel av mig att spekulera när han blir spelklar igen.

allvetaren säger: Vilket lag tror du vinner allsvenskan i år?

Stefan Lundin säger: Jag är typisk tränartråkig och vill inte tippa. Men favorittrycket ska Malmö och Djurgården ha.

Läs alla tränarchattar