”Jimmy Tamandi har hållit en väldigt hög nivå”

AIK:s assisterande tränare Pär Millqvist chattade med aftonbladet.se:s läsare

FOTBOLL
Pär Millqvist.

dannek säger: Hur ser du på premiärmatchen mot ESK?

Pär Millqvist säger: Vi har många spelare som ser fram emot det och det ska bli väldigt, väldigt roligt.

PAIF säger: Vem är lagkapten i år ?

Pär Millqvist säger: Krister Nordin.

gnagare 4 ever..! säger: hur är truppen om du jämför med tidigare år(98)???

Pär Millqvist säger: Det är långt tillbaka att jämföra med 1998. Men på senare år har vi haft en gedigen trupp att jobba med och årets trupp är vi nöjda med bortsett från att vi har haft skadeproblem.

Mjallabye säger: Vad tror du alla skador beror på?det kan väl inte bara var tillfälligheter varje år?

Pär Millqvist säger: Det börjar vi också undra över. En del skador, knäskador som vi har haft, det är otur. Sedan är det klart att andra spelare får skador som muskelbristningar, ljumskar...vi kan inte sätta fringret på det. Nu har vi haft en bra försäsongsträning och förhoppningen är att vi slipper skadorna i år och i framtiden, men det finns ju vissa skador som uppstår vid vridningar och liknande, det kan vi inte göra något åt.

Rille_21 säger: Det pratas en hel del om en ny spelare som skall vara på ingång, en spelare med U21 meriter. Är det ngt du kan bekräfta eller dementera?

Pär Millqvist säger: Det får du se.

magnecylen säger: Kommer Ishi fortsätta att ta ALLA fasta lägen? Ge grabben ett break ibland...

Pär Millqvist säger: Vi har tittat på andra spelare som ska ta fasta situationer, så Ishizaki kommer att få ett break då och då.

stoffe säger: Tja! Har du startelvan klar för dig inför premiären?

Pär Millqvist säger: Vi har i stort sett den klar, men det är några vi fortfarande diksuterar över.

illero säger: hejsan Pär! Jag undrar ifall du kommer att satsa på Per Nilsson i försvaret i år? Tycker han har visat mycket stort kunnande vid sin unga ålder, hade varit kul att få se honom spela alla matxherna! mvh/magnus

Pär Millqvist säger: Han spelade i stort sett alla matcherna förra året som mittback och det är upp till Per Nilsson om han vill fortsätta med det. Konkurrensen är tuff bland mittbackarna, så det gäller att kunna ta det.

Christian Rosn säger: Vilka blir det på topp i år? Vilka ska göra målen?

Pär Millqvist säger: Vi har fem forwards, varav en, Samuel Ayorinde, som är skadad, och Arash Talebinejad varit långtidsskadad men är på väg tillbaka. Alla i laget ska förhoppningsvis vara med och bidra men vi hoppas att Andreas Andersson ska kunna göra fler mål men även Alm, Hoch, Arash.

Forza gnaget säger: Vem är lagets pajas?

Pär Millqvist säger: Vi har många roliga spelare som är bra på att höja stämningen i gruppen. Kan inte peka ut någon speciell "pajas", utan vi har många roliga.

Thomas säger: Jag tog med Martin Mutumba i Drömelvan (Aftonbladet), tror du han får mycket speltid och ett litet genombrott i år?

Pär Millqvist säger: Mutumba gör sitt första år i AIK:s A-trupp och det är ett läroår. Hur mycket speltid han får återstår att se.

Big Mama säger: Vilken spelare skulle du helst se i AIK från något annat allsvenskt lag?

Pär Millqvist säger: Vi är nöjda med våra spelare.

riquelme säger: Vem har varit bäst i AIK under försäsongen?

Pär Millqvist säger: En som har varit väldigt bra är Jimmy Tamandi som har hållit en hög nivå både på träningar och matcher.

Saddam säger: Varför finns det inte någon i laget som kan slå en vettig hörna. Tränar ni aldrig på det??

Pär Millqvist säger: Vi tränar på hörnor och försöker hitta olika spelare som ska slå hörnorna.

Guld för gnaget säger: Kommer Ni prova nya spelsystem eller blir det 442 och diamanten?

Pär Millqvist säger: Det beror lite på vilka spelare vi har tillgängliga om vi har skador eller avstängda spelare. I grunden är det en variant av 4-4-2 sedan kan man göra olika kombinationer av den.

SolnaBajare säger: vem ska ta straffarna i år?

Pär Millqvist säger: Andreas Andersson var valet förra året och har varit det på våren också i vissa matcher. Är inte Andreas på planen har vi bland andra Krister Nordin och Stefan Ishizaki.

AIK-Enköping 4-0 säger: Vad vill du säga till oss supportrar så här inför säsongen?

Pär Millqvist säger: Fortsätt att stötta oss så fantasiskt som ni gjort under så lång tid. Det är ett privilegium att spela framför allt hemma men även borta. Vi ska försöka ge er så många segrar som möjligt och det ska bli många.

Skåne säger: Vilket lag tror du vinner allsvenskan i år?

Pär Millqvist säger: Djurgården och Malmö är favoriter, men sedan finns det flera lag som kommer att vara med och göra upp om guldet.

Läs alla tränarchattar