...men de här 80-talisterna vill se en ny premiärknall

Johan Andersson: Hade inte varit fel med repris av fjolårets premiär

FOTBOLL

Unga, orädda, kaxiga.

80-talisterna ska ge Bois en ny flygande start.

- Hade inte varit fel med repris av fjolårets premiär, säger Johan Andersson, 19.

Foto: KRISTER HANSSON
lyfter bois Alexander Farnerud är en av många unga, heta spelare i Landskronas startelva i dagens premiär.

Ni minns säkert hur Landskrona slaktade Helsingborg i allsvenska premiären 2002. Guldfavoriten slogs tillbaka med 6-2 och Danijel Milovanovic sköt fyra mål. I årets premiär saknas den målfarlige anfallaren på grund av skada, i stället mönstrar Bois en spännande och framför allt mycket ung trupp: sex spelare i startelvan och två på bänken är födda på 80-talet.

- Killarna har sett bra ut under försäsongen, jag är övertygad att dom kommer att göra bra i från sig även i allsvenskan. De flesta är egna produkter, säger Bois-tränaren Janne Jönsson.

För målvakten Jonas Sandkvist, 21, och mittfältaren Jonas Olsson, 20, är det allsvensk debut medan Linus Malmqvist, Gabriel Ucar, Alexander Farnerud och Johan Andersson spelade en hel del i fjol.

Det stora genombrottet stod Alexander Farnerud för. Succén uppmärksammades ute i Europa och i vintras var det nära en flytt till Frankrike och Olympique Marseille. Men Bois nobbade OM:s bud på 18,5 miljoner kronor och Farnerud blev kvar.

"Alex är bättre"

I år sägs Johan Anderssons stå på tur att slå igenom. Den 19-årige anfallaren/mittfältaren spelade 23 matcher och gjorde ett mål i fjol.

Ett facit som ska förbättras, säger han.

- Jag ska höja min lägstanivå och bli jämnare. Men om det går lika bra som för Alex vet jag inte. Han var ju ruskig i fjol!

Det sägs att du är mer teknisk?

- Nej, nej. Alex är bättre.

Minns du fjolårets premiär?

- Det är klart.

Blir det en repris i år?

- Hoppas det.

Och vad tror du?

- Jag har stor respekt för Blåvitt. Men vi vinner med 1-0, säger Johan Andersson.

Sportbladet granskar: 80-talisterna i Landskronas startelva

Robert Laul