Fansen: Så här går det i årets allsvenska

”Malmö FF har den starkaste truppen”

FOTBOLL

Guldet hamnar i Malmö. I alla fall om man får tro Sveriges ”riktiga” fotbollsexpertis. Fansen.

– Malmö har den starkaste truppen och känns hetast helt enkelt, säger Erik Wärlegård, ordförande i Örebros Kubanerna.

Sportbladet har i veckan genomfört en ovetenskaplig enkät bland ordförandena för allsvenskans samtliga supporterföreningar. Vi har ställt sex frågor där vi bett fansen tippa årets upplaga av allsvenskan och inte helt oväntat håller de flesta sitt eget lag i topp. Men följande går ändå att utläsa: Det blir jämnt och guldet får en touch av himmelsblått.

”Djurgården utmanar”

– Jag har trott på Malmö hela tiden och gör det fortfarande. Djurgården är med och utmanar men kommer inte att klara sig lika bra utan Stefan Rehn. Dessutom så kan ju Kim Källström bli proffs till sommaren, fortsätter Erik Wärlegård.

I Malmölägret är tongångarna mer positiva än någonsin och Peter Åhlander som är ordförande i MFF Support berättar varför det är Malmös tur i år.

– För att vinna allsvenskan krävs både bra spelare, ledare, styrelse och sponsorer. Malmö har allt detta.

– Vi har också breddat truppen med bra nyförvärv och sen har vi både allsvenskans bäste spelare i Niklas Skoog och bäste tränaren i Tom Prahl, säger han.

...liksom Halmstad

Att Djurgården återigen är med och utmanar om guldet är väl ingen överraskning. Men att Halmstad skulle vara en lika stark konkurrent som fjolårsmästarna är en desto större.

– Jag tror att Thern har fått ordning på det nu och laget har ju inte förlorat på hur länge som helst. Halmstad har ingen större press på sig och jag tror det passar dem att ligga och smyga lite, säger Roland Telin i Landskronas Black & White.

Tungt för Blåvitt

Guldkampen ser både jämn och oviss ut men fansen är i alla fall rörande överens om vilka lag som kommer att vara inblandade i bottenstriden.

Nykomlingarna givetvis, men även IFK Göteborg ligger risigt till.

– IFK har haft sin storhetstid och verkar inte alls ha lyckats med nyförvärven. Man är en storklubb med en storklubbs förväntningar på sig, men man kan inte leva upp till det, säger Magnus Wilhelmsson i Bajen Fans.

...men Big Mama vinner

Blåvitt som legat i högsta serien 26 år i rad återkommer som nedflyttningskandidat hos nära hälften av alla tillfrågade i enkäten.

Nästa år fyller föreningen hundra år och att behöva jubilera i Superettan är det nog inte många Göteborgsanhängare som drömmer om. Men Änglarnas ordförande Sverker Andersson visar ingen större oro och ställer hoppet till IFK:s senaste nyförvärv.

– Big Mama vinner skytteligan. Jag har sett honom i träningsmatcher och han ser riktigt hård ut. Han kommer reta gallfeber på många i allsvenskan i år...

Martin Skogsberg