Gambianer får kritik: Så får det inte gå till

1 av 2
Tourray & Nyang.
FOTBOLL

Dembo Tourray och Aziz Corr Nyang kom till Stockholm tre dagar försenade efter landslagssamlingen i Gambia.

- De hade stannat kvar och tränat med landslaget. Så får det inte gå till, säger Dif-tränaren Sören Åkeby.

I söndags i förra veckan fanns målvakten Dembo Tourray och anfallaren Aziz Corr Nyang med i den trupp som spelade 0-0 mot Senegal i Afrikanska cupen.

Enligt en överenskommelsen med Gambias fotbollsförbund skulle Djurgårdsspelarna vara åter i Stockholm på tisdagen.

Så blev det inte.

- De kom med flyget i torsdags och var med på fredagsträningen. De hade stannat kvar och tränat med landslaget. Så får det inte gå till. Spelarna är anställda av Djurgården. Det här måste vi ta upp med Gambias förbund, säger Sören Åkeby.

Skyllde på flyget

Vad sa spelarna?

- Att det inte gick något flyg. Men den köper vi inte. Det går att flyga nästan var som helst när som helst. Det ska i alla fall inte ta tre dagar.

Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist:

- Vi ska undersöka vad som är sagt med Gambias förbund. Men det är Bosse Andersson (klubbdirektören) som håller i de här bitarna och han kommer hem i morgon (läs; i dag). Det kan finnas förklaringar.

Under helgen har de "försvunna" spelarna i alla fall deltagit i Djurgårdens träning och enligt Sören Åkeby är händelsen utagerad inom laget.

- Det är inget som stör inför premiären. Läget i truppen är bra, vi är väl förberedda och ser fram emot matchen mot Öster, säger Åkeby.

Robert Laul