Han är Malmös nye målkung

Markus Rosenberg bakom premiärsegern: Riktigt bra för självförtroendet

FOTBOLL

MALMÖ

Peter Ijehs ersättare visade direkt att han vill behålla platsen i MFF:s anfall även i framtiden då Ijeh blivit frisk igen.

Markus Rosenberg var planens bäste anfallare och en värdig matchvinnare.

- Riktigt skönt att få göra mål. Avslappnande och bra för självförtroendet.

Foto: KRISTER HANSSON
Markus Rosenberg har presenterat sig på allvar för hemmafansen.

Markus Rosenberg spelade fram Lollo Chanko till 1-0 och styrde själv in 2-0 från nära håll.

Det kunde blivit både ett och två mål till för Markus som i åttonde minuten prickade stolpen med ett stenhårt vänsterskott.

- Lite synd. Jag fick en riktigt bra träff på bollen.

Malmö hade fyra mållösa träningsmatcher innan den sista före allsvenska seriestarten vanns med 2-1 över danska Midtjylland.

- Att vi vann den stärkte oss. För mig var det nog viktigt att jag gjorde mål där också. Defensivt har vi varit starka hela tiden i träningsmatcherna. Nu skapar vi chanser också, säger Markus Rosenberg.

Kunde blivit fler

Hade det inte varit för en del elakt studsande bollar hade han fått iväg ett par avslut till mot Örebromålet.

- Bollen stannade. Planen ser bra ut, men det är stora hål i den som gör att bollen blir svår att kontrollera.

För Malmö blir premiärsegern viktig. Laget inledde försäsongen med att bland annat slå Danmarks två bästa lag - FC Köpenhamn och Bröndby. Sen följde ett matchmässigt totalt misslyckat träningsläger i spanska La Manga med tre mållösa matcher i rad.

- Där blev vi ängsliga. Vi skapade två halvchanser på tre matcher, inte mer. Därför är det skönt att vi skapar många chanser mot Örebro.

Vaden igen, Hasse

Malmös mittfältare Hasse Mattisson var planens bäste spelare fram till att han tvingades gå av på grund av känningar i sin ofta skadade vad.

- Samma gamla vad som vi stretchar, masserar och drar i sen många år tillbaka. En jäkligt viktig vad för oss, säger tränaren Tom Prahl.

MFF-tränaren var så där lagom nöjd.

- Vi är såklart nöjda med att vinna en premiärmatch. Vi hade ett stabilt försvarsspel utan några slarvfel. En solid match och en bra start för oss.

Stefan Alfelt