Prahls lagbygge blir ett topplag i år också - men det blir inte Örebro...

FOTBOLL

MALMÖ

En seger gör inget allsvenskt guld. Speciellt inte mot ett Örebro helt utan allsvenska spetskvaliteter - men visst såg Tom Prahls lagbygge plötsligt riktigt bra ut igen.

MFF som haft en lång formsvacka var totalt överlägset utan att för den skull skapa massor av klara målchanser.

Premiären blev en gediget genomförd arbetsinsats med en defensiv av absolut toppklass och ett anfallsspel som lovar gott när alla pusselbitar faller på plats.

Det vill säga när Niklas Skoog höjer sig de snäpp som gör honom till spelaren han var i fjol.

Tre bra besked, MFF

Även om ingen av dem var Malmös bäste spelare - för det var Hasse Mattisson - vill jag framhålla tre namn som mycket intressanta inför den fortsatta säsongen.

1. Markus Rosenberg.

Rapp i steget. Bra teknik och ständigt farlig. Hade flest försök att avsluta av alla på planen med ett stolpskott och ett mål. Plus framspelningen till Lolo Chankos mål. Markus Rosenberg visade att Peter Ijehs frånvaro inte behöver vara ens i närheten av en katastrof för Malmö.

2. Jon Jönsson.

Jättetalangen fick chansen för att Thomas Olsson är skadad och nu kan nyförvärvet från Norrköping vara ganska långt ifrån en plats i laget även när han blir frisk.

Unge Jon visade en enorm defensiv arbetskapacitet och var dessutom snuddande nära att nicka in 1-0 redan i tredje minuten men bollen tog i stolpen.

3. Joseph Elanga.

Dom som påstår att Tom Prahl är något sorts säkerhetsfreak som bygger lag med stabila försvar före offensiva chansningar får nog tänka om.

Spela säkert? Inte!

Elanga och säkerhet är inte ord som passar ihop. Elanga är speed och snabba infall. Hellre lek än tråkigt allvar.

När Elanga med ansiktet mot eget mål nickade bollen snett bakåt ut genom straffområdet måste Prahls hjärta slutat att slå för några sekunder.

Men med Elanga på kanten får Malmö ett hyperfarligt offensivt vapen. Hans inledning mot Örebro innehöll ett par jätteruscher med avancerade dribblingar på vägen. Samarbetet med Kristian Bergström och passningen till Markus Rosenbergs 2-0 var strålande.

MFF blir ett topplag i år också.

Det blir inte Örebro.

Gårdagens roligaste besked var ändå att Helsingborgs Alvaro Santos kanske bara blir borta halva säsongen. Bakre korsbandet var av i stället för, som befarat, det främre.

Därmed blir det ingen operation och kanske kan den brasilianske artisten vara tillbaka i juli eller början av augusti.

Det tackar vi för i så fall.