Senaste nytt inför kvällens matcher

Skadeläge, tränarsnack och Sportbladets tips

FOTBOLL

DJURGÅRDEN-HALMSTAD

Avstängningar

Djurgården: -.

Halmstad: -.

Skador/sjukdomar

Djurgården: –.

Halmstad: Joel Borgstrand (lår), Robert Andersson (vad), Mattias Thylander (fot), Daniel Karlsson.

Tränarsnacket

Djurgården: – I lördags gjorde vi årets bästa träning. Utan konkurrens. Det ska verkligen bli kul att spela den här matchen, spelarna är på topp, säger tränaren Sören Åkeby.

Halmstad: – Djurgården är oerhört bollskickligt och har ett bättre passningsspel än vi. Vi får lita på vårt försvarsspel. När vi väl får tag på bollen så är det viktigt att vi inte bara slår bort den, utan att vi går till anfall lugnt och metodiskt, säger tränaren Jonas Thern.

Notera att?

...Halmstad vann bortamatchen mot Djurgården förra säsongen. Den gången blev det 3–1. Sharbel Touma gjorde två mål.

...Daniel Sjölund, Djurgården, är tillbaka i full träning efter sin stukning i foten. Åkeby och Zoran Lukic väljer dock att vänta med honom ytterligare någon match.

...Halmstad tog bussen upp till Stockholm i går eftermiddags.

Sportbladets tips: 3–1

ÖREBRO-HAMMARBY

Avstängningar

Örebro: -.

Hammarby: -.

Skador/sjukdomar

Örebro: Fredrik Jansson (knä), Boniventure Maruti (benhinnor), Per Gawelin (på väg tillbaka efter knäskada).

Hammarby: Peter Markstedt (höft).

Tränarsnacket

Örebro: – I hela Sverige snackas det om konstgräset på Eyravallen men för örebroarna är det det nya läktarbygget – det nya arenan – som är den stora grejen. Mot Hammarby måste i spela ett bättre anfallsspel än vad vi gjorde mot Malmö. Jag läste någonstans att vi skulle ha spelat defensivt mot MFF. Vi spelar inte mer defensivt än något annat lag, men eftersom vi misslyckades i våra anfall fick vi spela mycket försvar, säger assisterande tränaren Per Olsson.

Hammarby: – Peter Markstedt har ont i en höft, han har känt sig bra när han tagit det lugnare men under söndagens träning fick han ont igen, vi får helt enkelt avvakta innan vi vet om han kan spela. Vi har respekt för Örebro som gjort flera bra matcher på sitt nya konstgräs. När vi var nere och träningsspelade mot Forward upplevde vi underlaget som långsammare än konstgräset på Skytteholm där vi tränat. Gummibitarna som täcker planen är större, en del är stora som flata stenar, säger tränaren Anders Linderoth.

Notera att?

...Per Gawelin gjorde ett mål när ÖSK Ungdom i tisdags vann med 3-1 mot Vivalla/Lundby.

...brasilianskt sturl med registreringshandlingar har gjort att Hammarbys nye brasse Dede ännu inte är spelklar.

...det jobbas in i det sista för att de 4 000 nya sittplatserna på Eyravallen ska komma på plats i tid.

...Örebro vann två gånger om mot Hammarby 2002, först 2–1 på Eyravallen sedan 2–0 på Söderstadion.

Sportbladets tips: 2–2

IFK GÖTEBORG- MALMÖ FF

Avstängningar

Göteborg: -.

Malmö: -.

Skador/sjukdomar

Göteborg: Tomas Rosenkvist (höft), Håkan Mild (fot).

Malmö: Hans Mattisson (vad), Jörgen Ohlsson (korsband), Thomas Ohlsson (knä), Peter Ijeh (fot).

Tränarsnacket

Göteborg: Spelar Crossa? – Det tror jag, han är ju här för att spela, säger IFK-tränaren Bosse Johansson till GP. Vi är ett lag som hjälps åt, det handlar inte om att någon ersätts. Det blir spännande att möta Malmö, de ska ju vinna allsvenskan och så...

Malmö FF: – Tre centrala mittfältare borta, det hade inte många allsvenska lag klarat av. Nu kommer vi spela med ett orutinerat mittfält – det blir ett elddop för oss, säger MFF-tränaren Tom Prahl till Malmö FF:s hemsida.

Notera att?

?den ene av IFK Göteborgs sena nyförvärv, uruguaynske Martin Nelson Crossa, är spelklar och finns kanske med från start mot Malmö FF.

?unge Jon Jönsson, 19, får ett stort ansvar centralt på MFF:s mittfält när flera av de andra innermittfältarna är skadade. Jönsson hade en tuff period som ungdomsproffs i Tottenham innan MFF tog hem honom 2001.

?Jon Inge Höiland för första gången ställs mot sin lagkamrater de senaste fyra säsongerna – om norrmannen tar platsen som ytterback i MFF.

Sportbladets tips: 1–1