Bajen: En av årets viktigaste matcher

Bajens Fans ordförande: Vi kommer att vara oerhört många på Råsunda

FOTBOLL

Ni kommer inte att kunna missa dem på Söders krogar.

Grön-vita halsdukar och ramsor som får tala för sig:

- Bajen, bärs och rakade brudar. Den är schysst, säger Bajen Fans ordförande Magnus Wilhelmsson.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Hammarbyfansen tror på seger i årets första derby...

Nu hoppas de på att äntligen vända den dystra statistiken och hjälpa sitt älskade Hammarby vinna ett derby på Råsunda.

- Det är en av årets viktigaste matcher. Vi supportrar är väldigt viktiga, framförallt när det har varit som det varit. Men det är förfluten statistik. Det känns i luften att det är något stort på gång, säger Wilhelmsson.

Tifo-gruppen har jobbat hela vintern med flaggor, konfetti och banderoller. Förra året la de ner 10 000 på hockeyderbyt mot AIK. Under dagens derby utlovas ännu mer.

"Oerhört många"

Efter en vinter med handboll, hockey och bandy är det dags för en av årets höjdpunkter.

- Vissa går på allt men de flesta har fotboll som nummer ett. Det är störst i Hammarby. Vi kommer vara oerhört många på Råsunda. Klacksektionen sålde slut för en vecka sedan och övre östra läktaren har gjorts om till Hammarbyläktare, säger Wilhelmsson.

Hur förbereder ni er?

- Folk kommer att ladda på diverse krogar i Söder. Och det är där vi naturligast firar en seger också. Men det viktigaste är att stötta laget med sång och ramsor. Jag har inget emot AIK:s supportrar personligen, men vi ska göra allt för att sjunga sönder dem.

Är du orolig för bråk?

- Nej. Det har varit en nedtrappning av våldet och en positiv attitydförändring. Alla som är med i en klack har ett personligt ansvar att ta tag i killarna som börjar bråka. Det viktigaste är att alla tar det ansvaret.

Jill Sjölund