Mikkel, Kaos och Elvis tror inte på spöken...

FOTBOLL

De typ 15 senaste åren har AIK:s trupp ansetts vara Sveriges bästa på papperet.

Problemet för Gnaget är att allsvenskan inte spelar på papper, utan på gräs (samt i förekommande fall på ÖSK:s badrumsmatta).

På de två senare underlagen har Hammarby visat sig vara det enda laget som är ens i närheten av Djurgårdens slagstyrka.

Bajen-Benjamin.

Norske Karl-Oskar Fjörtoft och danske Mikkel Jensen är tillsammans med Kennedy mittfältsmotorn i ett Hammarby som hittat tillbaka till sina rötter, med kortpassningar i högt tempo och med full fart framåt. Djurgårdens Pampersramsa om att hålla tätt bakåt har Bajen däremot inte infriat hundraprocentig än.

Straff kan rädda AIK

Och när Jonas Stark, Peter Markstedt och de andra visar ett så stort självförtroende som de gjort de inledande två matcherna, ja då vet jag inte hur Gnaget ska kunna vinna.

Det skulle möjligtvis vara med hjälp av sin obligatoriska tidiga 2-0-ledning genom ett självmål och en tveksamt dömd straff.

Myten om Råsunda-spöket då?

Äsch, den kampanjen drogs igång i mitten av 90-talet då AIK fortfarande var ett allsvenskt topplag och Bajen harvade i ettan.

Tyvärr har Bajen gått på valsen, och underpresterat i derby efter derby.

Kaos, Elvis och Mikkel tror inte på spöken...

Derby. Då gäller inga vänskapsband. Så heller inte för Sportbladets medarbetare Benjamin Thorén och Björn Byström. Till vardags är de kollegor på jobbet. Men för några timmar i kväll är de bittra fiender - på varsin sida av Råsunda. Här beskriver de, Bajen-Benjamin och Gnaget-Björn sina känslor inför den klassika Stockholmsbataljen.

Benjamin Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM