NU tvingas han sänka sin lön...

Gustaf Andersson: Alla måste hjälpas åt

FOTBOLL

BORÅS

I fjol lämnade Gustaf Andersson IFK Göteborg när klubben ville sänka hans lön. Nu tvingas han gå ner 25-30 procent i lön i Helsingborg.

- Alla måste hjälpas åt, förklarar Gustaf Andersson.

Foto: ANDERS DEROS
Gustaf Andersson lyckades inte överlista Johan Wiland i går.

Ingen har undgått att höra talas om Helsingborgs stora ekonomiska problem. Alla spelare som tjänar över 25 000 i månaden får sänkt lön med upp till 30 procent. Så också Gustaf Andersson.

- Vi har skrivit på enligt villkoren för handlingsplanen som kommunen och HIF arbetar efter, förklarar Andersson.

Som var en av Helsingborgs klart bästa spelare i går mot Elfsborg. Nu hoppas han att de ekonomiska problemen ska vara historia.

- Jag tror att allt kommer att lösa sig så småningom och nu vill jag enbart satsa på fotbollen, berättar han.

Men trots handlingsplan och hjälp från kommunen finns risken att Helsingborg inte klarar sin elitlicens efter säsongen. Hur känns det?

- Det där med elitlicensen har jag faktiskt ingen koll på men jag hoppas att det löser sig, förklarar Gustaf Andersson.

Stor press på anfallaren

Efter Alvaro Santos skada vilar ett tungt ansvar på Gustaf Andersson som målskytt. Hittills har han infriat det med två mål och en framspelning plus bra spel i övrigt. I går var han nära men togs hårt av Elfsborgs försvar.

- Det var väl minst sagt svårspelat i dag och vi kunde väl inte spela den fotbollen som vi skulle velat, säger Gustaf Andersson besviket.

Båda lagen hade märkligt svårt att skapa chanser. Gustaf Andersson sprang och slet och vann de flesta dueller mot backarna. Men det kom alltid folk emellan och han fick aldrig någon riktig chans.

- Det känns bra för mig just nu men jag tycker att vi ska kunna vinna en sån här match, säger Gustaf Andersson, som inte var nöjd med Ryavallens tillstånd.

- Nej, men det är ingenting att skylla på. Vi ska klara detta ändå. Jag är besviken även om en poäng på bortaplan kanske är okej, förklarar han.

Martin Strömberg