Gustaf A 0 Gustaf A 0

Örebros Gustaf vann duellen mot Helsingborgs Gustaf

FOTBOLL

HELSINGBORG

Gustaf Andersson den defensive mot Gustaf Andersson den offensive.

Den duellen vann Örebros mittback över Helsingborgs spjutspets.

– Lite extra krydda att vi heter likadant och hamnar mot varandra på planen, säger Örebro-Gustaf.

Foto: Bildbyrån
Gustaf vs Gustaf.

Helsingborg-Gustaf var matchens flitigaste avslutare. Två skott hamnade innanför målramen. Tre plus en nick gick utanför. Sex avslut i hyggliga lägen - noll mål.

– Klart att vi ska göra mål när vi är så överlägsna men ibland blir det såna matcher. När man inte har flyt studsar bollen ut när den träffar försvararna. Har man flytet med sig ändrar den riktning och går in i stället, säger Gustaf Andersson.

När bollen var som närmast att komma in över mållinjen dök den andre Gustaf Andersson upp och nickade undan.

– Den gången var det verkligen nära att bli mål. Jag hann fram i sista sekunden. Defensivt försvarade vi oss bra i 90 minuter men offensivt ska vi klara att prestera betydligt bättre spel.

Gustaf och Gustaf var huvudpersonerna i den situation som åtminstone Helsingborgs tränare Peter Swärdh var övertygad om borde ha gett straff för hemmalaget.

Domaren Jonas Eriksson dömde frispark för Helsingborg precis utanför straffområdeslinjen trots att båda spelarna var nästan två meter innanför linjen när han blåste.

”Kamp om bollen”

Enligt domaren startade tröjdragningen utanför straffområdet. Därför frispark och varning till Örebros Gustaf Andersson eftersom han enligt Jonas Eriksson var den som började.

– Det skulle inte ens ha varit frispark och så blev jag varnad.

Helsingborgs Gustaf protesterade inte alls.

– Det var kamp om bollen. Om det skedde innanför eller utanför linjen tänkte jag inte ens på.

Efter succéstarten mot Örgryte med 4–1 i den allsvenska premiären har Helsingborg bara gjort två mål till. Båda i 2-1-matchen mot Sundsvall.

I de tre övriga matcherna har det blivit 0–3 mot Öster samt 0-0 mot både Elfsborg och Örebro. Knäskadade stjärnan Alvaro Santos effektivitet saknas verkligen.

– Alvaro är en mycket duktig fotbollsspelare men det är laget som ska fungera så bra att vi ska klara oss utan honom, säger Gustaf Andersson.

Stefan Alfelt