”Jag är mycket stolt”

AIK-tränaren Money nöjd med lagets inledning

FOTBOLL

Topp tre efter fem spelade omgångar. AIK har gjort en hyfsad start och det är nu dags för en första rapport inifrån Karlberg. Här är AIK-fansens egna frågor till tränare Richard Money:

Foto: MATS STRAND
Money stegar mot toppen.

1. Grattis till segern!

- Tack. Det känns såklart bättre att vara med i toppen än att ligga sist. Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit hittills.

2. Är Kibebe den naturliga ersättaren till Nordin som defensiv mittfältare efter matchen mot Öster?

- Det skulle jag inte säga. Mot Öster var det rätt beslut att spela Kibebe i mitten och jag tycker han gjorde det bra. Men vi har många borta nu på grund av skador så det är tufft om platserna på mitten.

3. Nilsson-Björk det naturliga valet av mittbackspar framöver?

- Jag tror nog att Gary har något att säga om det och jag hoppas också att han gör det. Men så länge vi vinner finns det ingen anledning att byta, så ett tag till får de fortsätta.

4. Svensk fotboll jämfört med engelsk?

- Den största skillnaden är att det i lag som Manchester United och Arsenal till exempel finns världsspelare. Därför är tekniken såklart betydligt bättre i England. Men annars tycker jag inte det skiljer så mycket.

5. Dina intryck av klubben så här långt?

- AIK är en fantastisk klubb med otroligt passionerade supportrar. Därför vill vi visa samma passion på planen och ge dem något att vara stolta över.

6. Vad tycker du om AIK:s spel hittills?

- Det mest positiva är att vi är mycket svårslagna nu. Vi har en bra organisation på planen men i själva spelet finns det mer att önska. Om vi ska vara kvar i toppen måste vi spela bättre boll men mycket beror på skadorna som jag ser det. Förhoppningsvis är det bättre fotboll på väg.

7. Saknar du någon spelartyp i laget eller har du alla byggstenar du vill ha?

- Alla tränare vill nog ha ett par tre spelare till i truppen. Kanske att vi skulle behöva ytterligare en vänsterfotad spelare men samtidigt har Tjernström varit mycket bra. Helst av allt skulle jag nog vilja ha en till mittfältare. En säker bollvinnare och bolltransportör, ungefär som Graeme Souness, om någon nu kommer ihåg honom.

8. Vilka spelare har överraskat mest positivt?

- Hoch i sin nya position är jag mycket nöjd med. Där har vi fått en ny dimension i spelet och en mittfältare som kan göra mål. Sen vår målvakt naturligtvis. (Håkan Svensson) Tycker att han är den klart bäste målvakten i Sverige och jag förstår verkligen inte varför han inte är med i landslaget.

9. Några hävdar att Djurgårdens spelsätt är framtidens melodi i Sverige - din syn?

- Det vore väl tråkigt om alla lag spelade likadant, eller hur? Men jag har stor respekt för Djurgården och även för Hammarby som jag tycker spelar den bästa fotbollen för tillfället.

10. Vad är nyckeln till långsiktig framgång för AIK?

- Det viktigaste är att ha en bra arbetsetik. Alla bra lag är byggda på en stabil grund där hårt arbete är nummer ett. Vi går mot det i AIK nu också tycker jag.

11. Roligaste minnet hittills i AIK?

- Vet inte riktigt. Det var väl kul att vara serieledare men jag hoppas att mitt bästa minne i klubben blir bättre än så.

12. Till sist: Kan du någon svenska ännu?

- En hel del faktiskt, men inget jag vill säga här och nu. Jag förstår i alla fall allting som skrivs om mig i tidningarna!

Frågor sammanställda av: Jonas Eneroth , Intervju: Martin Skogsberg ([email protected])