Lugnet före stormen

Drygt 5000 Djurgårdsfans väntas till Enköping

FOTBOLL

På söndag invaderas Enköping av blåränder.

Frågan är bara hur lilla Enavallen ska kunna klara av att ta emot alla?

– Vi är väl förberedda, menar Enköpings klubbdirektör Göran Ohlsson.

Enavallen är egentligen ingen riktig allsvensk arena. Läktarna är små och taniga och standarden i övrigt på arenan är låg.

Men inför matchen mot Djurgården har Enköpings kommun och ESK gjort allt för att det inte ska märkas. En helt ny läktare har satts upp på ena kortsidan och gamla läktare har byggts till.

12 000 väntas

Allt för att man ska kunna ta emot så många som möjligt.

Upp emot 12 000 personer väntas få plats på Enavallen på söndag.

– Vi har precis haft ett säkerhetsmöte nu och jag tycker det ser bra ut. Polisen har gett oss grönt ljus att genomföra detta så det ska inte vara några problem, säger Göran Ohlsson.

Publikrekordet ryker

Enavallens nuvarande publikrekord på 6 070 betalande från premiären mot Landskrona är nu på väg att fördubblas. Järnkaminerna har blivit tilldelade hela 5 400 biljetter som med all sannolikhet kommer att gå åt. Det kan bli en av de största invasionerna som någonsin skådats i Sverige.

Håller verkligen ESK:s organisation för detta?

– Det ska den göra. Vi kommer bland annat att ha 16 ordningsvakter i stället för sex och 35 publikvärdar istället för 20. Dessutom så ställer Djurgården upp med lika många publikvärdar, fortsätter Ohlsson.

Där det kan bli problem är vid biljettluckorna. Fotbollsfans har som bekant en förmåga att alltid dyka upp i sista minuten till match.

– Visst kan det bli problem om folk är sena. Men kom ihåg att 90 procent redan har löst biljett. Skulle det knipa i alla fall har vi folk som står standby som kan hjälpa till, säger Göran Ohlsson.

”Det ordnar sig”

Men Järnkaminernas ordförande Mats Jonsson är inte speciellt orolig för djurgårdsfansens vidkommande.

– Vi kommer att vara där i god tid så det kommer nog att ordna sig. Det har ju funkat förut när vi kommit många till Ryavallen till exempel så det funkar nog där också, säger han.

Martin Skogsberg

ARTIKELN HANDLAR OM