”Det är OK att såga oss”

ÖSK:s Danielson slår tillbaka: Analysera andra lag i stället...

1 av 2 | Foto: MICKE SÖRENSEN
NÖJD Örebro SK:s vänsterback Mikael Danielson ansåg att han gjorde sin bästa match för säsongen. Men då låg han ju bakom lagets båda mål också - först väggspel med Paul Oyuga, sedan hörnan till Herish Kuhi.
FOTBOLL

ÖREBRO

Örebro SK har fått stämpeln på sig att vara ett lag som spelar tråkig fotboll.

Dessutom var laget före serien tippat som ett bottenlag.

Efter tio poäng på sex matcher och en femteplats i tabellen slår nu lagets vänsterback Mikael Danielson tillbaka på kritiken.

- Att vi skulle vara ett tråkigt fotbollslag är baserat på två matcher, den mot Djurgården och den senast borta mot Helsingborg.

Danielson spelade huvudrollen när hans Örebro vände 0-1 till 2-1 på nio lyckosamma minuter i slutet av första halvlek.

Först spelade han vägg med Paul Oyuga och var nära att göra sitt första mål sedan 2001. Men när bollen slogs bort för Danielson hamnade den på nytt hos Oyuga som kunde rulla in kvitteringen.

Nio minuter senare slog Danielson högerhörnan som landade på Herish Kuhis huvud och som betydde 2-1.

- Min bästa match för säsongen, säger Danielson.

Tråkstämpel

Eftersnacket kom annars mest att handla om snacket om "tråkiga Örebro", en stämpel laget fått efter de två senaste matcherna.

- När Djurgården kom hit kom de med tre raka segrar och 11-0 i målskillnad. Vi ville vinna matchen och lyckades. Mot Helsingborg senast var vi inte bra, men det var inte meningen att vi skulle spela defensivt.

- Vi är det enda lag som slagit Djurgården så här långt i serien, man kanske borde analysera lag som Enköping och Öster istället och deras spel mot Djurgården, tycker Danielson med anledning av att programmet Fotbollskväll fanns på plats för att specialgranska Örebros spel.

Örebro var nederlagstippat inför säsongen. Danielson hoppas att laget kan bevisa att de är bättre än förhandstipsen.

Men är ni tillräckligt bra för att blanda er i toppstriden?

- Vi kan bli det" Vi har fått bra poängutdelning nu, men vi är inte nöjda med det.

Danielson kan berätta att årets Örebro består att ett gäng äregiriga spelare där många av de yngre inte säger nej till ett extra träningspass.

- Vi är ett gäng killar som vill något med vår fotboll. Vi har ett stort hjärta för vad vi håller på med. Om andra vill såga oss hela säsongen så är det okey, eftersom de flesta av oss är svenskar så passar det bra om vi får vara underdogs.

De som minns fjolårets allsvenska minns dock att Örebro hängde med i 22 omgångar. Fyra omgångar från slutet låg laget fyra.

- Vi orkade inte riktigt på slutet, det berodde delvis på skador. I år är truppen bredare och vårt mål är att orka i 26 omgångar i år.

En som sett till att truppen är bredare i år är unge talangen Herish Kuhi.

Ifjol gjorde han en match från start och nio som inhoppare. I år är han på väg att ta över U21-landslagsmannen Jon Lundblads plats i startelvan. Kuhi försämrade inte sina chanser till start genom att göra segermålet igår, säsongens andra fullträff.

- Vi vill vara med i toppstriden, alltså bli bland de fyra bästa, säger Kuhi när målet för säsongen kommer på tal.

Örgryte på bortaplan är nästa nöt att knäcka för Örebro. För Danielson börjar uppladdningen redan ikväll.

- Jag åker till Eskilstuna för att se Smederna mot Kaparna. Jag gillar speedway och det ska bli spännande att se Smederna mot bra motstånd. Matchen mot Kaparna är en bra värdemätare på hur bra de är i år.

Danielsons Örebro har redan haft flera bra värdemätare - men än är det få som ger laget sitt erkännande.

Patrick Kipler ([email protected])