En(poäng)köping

Ny storförlust för nykomlingen: Vi är för snälla allihop

FOTBOLL

MALMÖ

Enköping har gjort tre mål på sju allsvenska matcher.

Nästan exakt lika många som man släppt in – i varenda match.

– Vi är för snälla allihop, säger Andreas Hermansson.

Foto: KRISTER HANSSON
REDAN AVSÅGADE Enköpings spelare deppar efter ännu en storförlust. På de inledande sju omgångarna har nykomlingen tagit en poäng, gjort tre mål och släppt in 20. ”Vi måste hålla tätt försvarsmässigt. Annars spelar det ingen roll om vi skapar något framåt”, säger Andreas Hermansson.

Hermansson vet vad som krävs för att ett egentligen underlägset lag ska vara bra.

Han har framgångsrikt jagat ensam på topp i såväl Trelleborg, IFK Göteborgs Europacupmatcher som i Hammarbys sensationellt guldvinnande lag.

– Vi måste hålla tätt försvarsmässigt. Annars spelar det ingen roll om vi skapar något framåt, säger han.

Satsade offensivt

Enköping var lika bra som Malmö inledningsvis. Bottenlaget satsade offensivt men de avgörande passningarna räckte inte till för att sätta Hermansson eller Johan Wallinder i riktigt bra avslutsningslägen.

Förutsättningarna för en skräll var annars perfekta. Ett ösregn gjorde Malmö stadions fina gräsplan såphal och chansartad.

MFF:s mittförsvarare är placeringssäkra men inte snabba.

– Det var guldläge för kontringsfotboll för oss men vi kunde inte riktigt utnyttja läget, säger Andreas Hermansson.

”Vi kan ordna det”

När bollarna inte kom rätt i mitten av planen fick Hermansson själv dra sig utåt kanterna och blev den som försökte att spela fram i stället för att själv avsluta.

– Vi höll jämnt spel med Malmö men vi fick inte fram de avgörande bollarna. Men det spelar ingen roll så länge som vi släpper in så många bollar, säger Andreas Hermansson.

– Jag tror fortfarande att vi kan ordna det. Det måste vi tro och det är bara på träningarna som vi kan utveckla vårt spel. Vinner vi bara någon poäng kan det lossna, säger Hermansson.

Frågan är om det inte redan är för sent?

Stefan Alfelt ([email protected])